På det 5. forsøket skulle endelig Ole Harald Løvenskiold Kveseth få Kongepokalen, i årets NM som gikk av stabelen i helga på Stange - i regi av Norges Bygdeungdomslag.

- Konkurransen begynte med trefelling fredag, der bomma jeg litt på retningen og endte på en 13.plass på øvelsen. Jeg hadde en del å ta igjen på de resterende øvelsene, sier Løvenskiold Kveseth. 

Lørdag begynte med kjedebytte, underoverkapp og presisjonskapp.

- Der gjorde jeg mitt livs «run» og tok igjen forspranget til de andre, men det skilte bare 2 poeng mellom meg, neste mann og flere like bak, så alt sto og falt på den avgjørende kvistinga. Jeg visste at de andre også var gode, men måtte bare kjøre mitt løp og se hva det holdt til. Jeg gjennomførte med god fart og fin flyt, men fikk en "tapp". De andre var like bak på tiden, men også de hadde noen feil, så det holdt til seier med 1642 poeng, 27 poeng foran nummer 2. Og nummer 2 var Kristoffer Lund, fra Folldal, men bor i Åsnes, som er min treningskamerat, sier en fornøyd Løvenskiold Kveseth. 

Motorsag og pløying har Kongepokal på NM annenhvert år.

- Dette var 5. forsøket mitt på å ta Kongepokalen, så det var veldig godt å endelig klare det. Og ja, det kom en del tårer, smiler Norgesmester Ole Harald Løvenskiold Kveseth. 

Det var også flere andre lokale som gjorde det bra, i juniorklassen ble det sølv til Ivar Eriksmoen fra Våler og bronse til Alf Briskerud Hasselvold fra Hof.