Som kjent er det Ravi som er årets gjesteartist når Åsnes Barne- og Ungdomskorps og Åsnes Hornmusikk arrangerer nyttårskonsert i Hof kirke søndag førstkommende klokka 17.00.

Med i årets konsert blir også urfremføringen av «Glåmdalsgutta» som er skrevet av Ola Karlstad.

- Marsjen er skrevet av ingen ringere enn trekkspilleren Ola Karlstad. «Glåmdalsgutta» er en marsj som opprinnelig er skrevet for trekkspill. Ola Karlstad har nok traktert sitt gode trekkspill med denne marsjen på mange festivaler i både tidlige og sene timer. Han spiller opp både titt og ofte, gjerne sammen med Liv Bentsen. Ola Karlstad er en vaskeekte Åsnes-sokning fra Skansen, men har bodd mange år i Kongsvinger, sier Borghild Glorvigen

Har spilt i korps selv

Ola har vært korpsmusiker i mange år, og har blant annet spilte horn i Kongsvinger Bymusikk i mange år.

- Trekkspill har han spilt siden han var en liten guttunge. Ola Karlstad er svært glad i musikk, og er korpsentusiast så det holder. Han må sies å være en kulturbærer i hele Glåmdalsdistriktet. Hvilken trekkspiller er det som ikke kjenner til denne karen! Han har deltatt på festivaler i inn- og utland. I 2016 fylte han 85 år, forteller Glorvigen.

Karlstad er med i en gjeng artige karer som kaller seg Trekkspillkameratene. En av trekkspill-kameratene til Ola, Jan Øwre, spiller klarinett i Åsnes Hornmusikk. Han ble så betatt av denne marsjen at han bare måtte få den arrangert for korpset som han er så glad i. Den unge kontrabassist og arrangør David Hveem ble satt på jobben tidlig i høst, og kom tilbake til Hornmusikken med et feiende flott arrangement av Glåmdalsgutta.

- Søndag 15. januar blir det uroppføring av «Glåmdalsgutta» med Åsnes Hornmusikk. Det kan vi love publikum, dette blir feiende flott, smiler Glorvigen.