Det ble en varm opplevelse for de som deltok på Kongsvinger maraton i helga. 

- Det gikk bra lenge, så «fikk» jeg det ordentlig etter omtrent ei mil. Jeg løp mye dårligere enn for 2 år siden, så det var skuffende. Det var egentlig litt som ventet, da jeg har trent mye. Dette er heldigvis uansett forberedelse til halvmaraton i Drammen, det er det som er årets stor mål, forteller Ola Erling Korbøl. 

ble headhuntet

Selv om Korbøl er fra Solør, representerer han altså Mosvik IL - Friidrett, som kanskje er mest for å være klubben til Petter Northug. 

- I all ydmykhet ble jeg headhuntet før forrige sesong, for å være med å løpe Holmenkollstafetten. Det er ei etappe der jeg er ganske god på, som de ville jeg skulle løpe. Da må jeg også løpe for samme klubb hele året, men det er bare morsomt. Da får jeg litt inspirasjon fra Northug, så det er moro! Selv om han kanskje virker litt klovnete utad, så er han samtidig veldig strukturert og har mange gode tips til gode økter - spesielt i forkant av Holmenkollstafetten, sier Korbøl. 

Halvmaraton i Drammen 2. september er altså årets store mål for Korbøl. 

- Jeg nok under 1.15, men må innrømme jeg ble litt usikker i dag. Min personlig rekord er på 1.12.40, så det hårete målet er under den tiden - men under 1.15 er jeg fornøyd med, sier Korbøl.