• GLEDELIG NYHET: Grasrotandelen øker fra 5 til 7 prosent fra nyttår, og blant annet Grue IL (her ved K3-laget) er glad for økningen.

For daglig leder i Grue IL, Halvard Hynne, er dette gode nyheter. 

- Dette er virkelig en gledelig nyhet for oss som nærmest bokstavelig talt driver på grasrotnivå! For Grue IL’s vedkommende har vi sett at det er en svak nedgang i antall tippere som velger å gi sin grasrotandel til oss, så denne økningen kommer godt med. Vi ønsker oss selvfølgelig enda flere bidragsytere, men om nedgangen skyldes at de har valgt å støtte andre så respekterer vi det fullt ut. Det viktigste er at tipperne gir Grasrotandelen sin til den organisasjonen som de føler for. Grasrotandelen er en enestående mulighet til å kunne gi støtte direkte. Grue IL mottok over 90.000 kroner i Grasrotandel i 3. tertial 2017. Vi retter en stor takk til alle våre bidragsytere, sier Hynne. 

I Solør-kommunene er det mange mottakere «om beinet», hele 159 lag og foreninger mottok penger fra Grasrotandelen!

I Grue kommune var det 48 mottakere, og Grue IL mottok mest med 160.579 kroner fra 506 givere. 

I Våler kommune var det 37 mottakere, og Vaaler IF mottok mest med 45.921 kroner fra 217 givere.

I Åsnes kommune var det hele 74 mottakere, og her var det Kjellmyra IL som mottok mest med 108.226 kroner fra 368 givere. 

- mer penger direkte til lag og foreninger

Større grasrotandel betyr rett og slett mer penger direkte til lag og foreninger gjennom at hver enkelt Norsk Tipping-kunde kan bestemme hvilket idrettslag som skal motta 7 prosent av det de selv spiller for.

- En økning av prosentsatsen fra 5 til 7 prosent vil bety at kundene får bestemme bruken av en enda større del av Norsk Tippings overskudd. Hver enkelt grasrotgiver er nå enda mer verdt, sier Anne Helseth, ansvarlig for Grasrotandelen i Norsk Tipping.

Hovedendringene i forskriften er:

  • Grasrotandelen økes fra fem til sju prosent av spillinnsatsen fra 1.1. 2018
  • Grasrotandelen beregnes av netto spillinnsats for spillene Oddsen, nettbaserte spill og Multix.
  • For disse spillene økes Grasrotandelen fra 10 til 14 prosent.
  • Fra 1. januar skal det også beregnes grasrotandel av Extra.

Siden 2009 har tusenvis av frivillige lag og foreninger fått millioner av kroner direkte fra Norsk Tippings kunder gjennom Grasrotandelen. I 2016 ble 448 millioner kroner fordelt på denne måten, direkte til klubber og foreninger. Beløpet vil trolig ligge på samme nivå i 2017, mens det altså vil øke betraktelig i 2018 på grunn av de nye prosentsatsene. 

- Dette burde stimulere til å trappe opp arbeidet med å verve spill-kunder som grasrotgivere. Fortsatt er det ca. 900.000 kunder som ikke har valgt seg en grasrotmottaker, sier Helseth.