Det var bare tilfeldigheter som gjorde at mannskoret Los Prostatas så dagens lys. Frank Rognstad var én av initiativtakerne til det som skulle bli en ny sosial møteplass for menn i Solør.

- Som mye annet i verden var det tilfeldigheter som gjorde at vi etablerte oss. Emil Rundberget, Eivind Mehl og jeg var på et vorspiel i romjula. Så sa Eivind Mehl at han kunne tenke seg å synge i kor. Så gjorde vi det da, sier Rognstad.

Første øvelse i januar

10. januar hadde koret sin første øvelse, og medlemmene tikket inn. Nå teller koret over 30 medlemmer, og Ann Kristin Botten er på plass som dirigent. De møtes ukentlig for å øve, og for å ha det sosialt.

- Jeg ble verva på en hockeykamp på Kjellmyra. Da jeg skjønte at det var et nytt mannskor på gang så tenkte jeg at det var så unikt at dette må jeg være med på. Dem har blitt kjempeflinke! Da vi startet var det bare to til tre personer som hadde vært borti et mannskor før. Da dem ikke skravler er dem gærflinke, smiler Botten.

Formålet med koret er å skape et godt trygt felleskap, og en sosial møteplass for menn i Solør. Koret bidrar til å øke kvaliteten i menns mentale helse, og de samler inn penger til kreftforskning. Derav navnet.

- Det artige er at vi som synger i koret ikke nødvendigvis har kjent hverandre fra før. Her er det åpent for alle, og allerede har jeg blitt kjent med så mange nye folk! Det sosiale er helt klart viktigst her, sier Rognstad.

Synger hos sponsor

Koret begynner også å få dreis på det faglige. Derfor skal de holde en minikonsert utenfor Kompassbygg lørdag klokka 15.00 under SolørMart’n. Kompassbygg holder til vegg-i-vegg med Kiwi i Tetenvegen.

- Erik Holtet og Kompassbygg støtter initiativet vårt, og bidrar som en sponsor. Deres virksomhet består kun av menn, og fellesskapet og mental helse er viktig i den forbindelse. Det er fint å kunne bidra med en slik konsert, og vi takker Holtet og Kompassbygg for engasjementet, sier Rognstad.

Konserten er åpen både for de som vil lytte, og de som er nysgjerrige på koret og kanskje vil bli med.