• EN DEL JOBB: Det gjenstår en del jobb for å få ferdig huset til høsten.
  • OFFENTLIG TOALETT: Lokalene har også et offentlig toalett som alle kan bruke.

Bygget var opprinnelig bygget som renseanlegg i Våler, men var ute av drift på starten av 1990-tallet. Senere ble bygget brukt av grøntavdelingen i kommunen. Nå er snart hele bygget rustet opp for nærmere 2 millioner. 

- Nå begynner kajakkhuset å ta form, og vi er nesten ferdig med alt på utsiden. Det gjenstår litt igjen innvending før alt er klart, men måler er å bli ferdig til høsten, sier Rustad. 

Det var arkitektfirmaet Pushak AS fra Oslo som foreslo at et kajakkhus kunne bli bygd i det gamle renseanlegget. Prosjektet fikk 400.000 kroner av Sparebankstiftelsen i støtte.

- Det har vært en enorm støtte fra både kommune og idrettslag. Vi har også fått masse materialer fra de lokale bedriftene, som blant annet Forestia, sier Rustad.

Bygget har også et offentlig toalett som er åpent hele døgnet. Rustad mener det kan være et godt tiltak til de som bruker huset og også de som bader her. 

et bygg med mange funksjoner

Det er ikke bare padlegruppa som kan bruke det nye kajakkhuset. Huset driftes av padlegruppa men kan leies som blant annet møtelokaler. 

- Det vil bli muligheter for å kunne leie lokalene til ulike arrangement som vi føler passer inn her. Men i hovedsak er lokalene bygger for å være et kajakkhus, forteller Rustad. 

Det meste av jobben er gjort på dugnad og Rustad forteller at det ligger godt over 1.000 timer med dugnad i byggingen. 

- Det gjenstår en del, men måler er å bli ferdig til høsten. Det er mange som har vært med å bygge dette huset, sier Rustad.