• 22 ROM: Totalt har det nye hotellet 22 rom med 36 sengeplasser. Selve hotelldelen er ferdig, og det er kun montering av inventar som nå står igjen.
  • FLOTT UTSIKT: Fra hotellrommene i andre etasje blir det flott utsikt mot Glomma. En del av vegetasjonen skal hugges.

Omlag 25 millioner kroner investerer NAF Trafikksenter Vålerbanen i det nye hotellet på Braskereidfoss. Hotellet får 22 rom med totalt 36 sengeplasser, og er sårt etterlengtet blant annet av de mange kursdeltakerne som kommer langveisfra.

Den offisielle åpningen av hotellet er planlagt i løpet av februar når hele den nye bygningsmassen med utstillingshall og kjøkken står klar, men allerede førstkommende helg kommer de første overnattingsgjestene til hotellet.

- Vi skal komme i mål. Selvfølgelig er det mye som står igjen her, for det er bare hotellet som blir klart nå til helga, sier Trygve Schjerpen, som er direktør hos NAF Trafikksenter Vålerbanen.

Inventaret monteres onsdag

Et håndballag er hyret inn for å skru sammen senger og øvrig inventar onsdag. Schjerpen er sikker på å komme i mål med alt inventar til de første gjestene kommer.

- Rommene er fordelt på enkelt-, dobbelt- og handicaprom. Vi ønsker å tiltrekke oss en annen kundegruppe enn i dag, og derfor bygger vi hotell. I dag har vi gjester som er på kurs, og ofte er de på todagerskurs og har behov for overnatting. Folk kommer fra hele Østlandet på kurs, og da disse starter klokka 08.00 vil nok mange overnatte før de drar i gang, sier Schjerpen.

Videre er yrkessjåfører inne på et etterutdanningskurs hvert femte år for å nevne noe. Eventene som legger sine arrangement til Vålerbanen vil nok også sette stor pris på det nye tilbudet.

- Dette er det eneste anlegget av denne typen i Skandinavia som har slike fasiliteter. Klart det er positivt for oss, sier Schjerpen.

Positivt for andre hoteller

Selv om NAF Trafikksenter Vålerbanen nå bygger sitt eget hotell, er ikke Schjerpen redd for at det skal gå ut over de øvrige lokale hotellene.

- Jeg tror dette hotellet vil virke positivt. Vi drar til oss mange kundegrupper som ikke har vært her før. De vil ha behov for langt mer enn våre 36 sengeplasser. Jeg ser for meg at arrangørstaben ligger her, mens øvrige gjester vil leie sengeplasser på hotellene rundt oss, sier Schjerpen.

Med 22 rom og 36 sengeplasser skulle en tro at det ble kamp om rommene under for eksempel Gatebil. Mens flyselskapene og reisebyråene ofte har variable priser blir det ikke slik her. Et rom under Gatebil vil ikke koste tusenvis av kroner.

- Vi har bestemt at prisen skal være fast uansett hvor store arrangement som er i regionen. Her er det førstemann til mølla som gjelder, smiler Schjerpen.