Fylkesrådet har også for 2019 satt av en million kroner til videreutvikling av større arrangementer i Hedmark. Tidligere har både Sankthans på Kirkenær og SolørMart'n fått støtte fra ordningen.

- Støtteordninga skal brukes til å videreutvikle større, eksisterende arrangementer i Hedmark slik at både lokalbefolkning og besøkende kan få enda bedre kulturelle opplevelser. Arrangementene som får tilskudd skal bidra til positive ringvirkninger i regionen for reiseliv og næringsutvikling, bostedsattraktivitet og frivillig engasjement, heter det på fylkeskommunens nettside.

450.000 kroner til Solør

I 2017 fikk SolørMart'n 200.000 kroner i støtte, og Sankthans på Kirkenær fikk i fjor 250.000 kroner i støtte. På Kirkenær ble pengene brukt til å arrangere Barnas Dager under Sankthans.

- Det løfter programmet vårt veldig. Sankthans har noe for alle aldre. Ettersom barnas dager skal bruke amfiet hvor scena har stått tidligere vil årets hovedscene få en ny plassering. Denne settes i andre enden av matgata, sa Stein Amundsen da.

SolørMart'n har blant annet brukt pengene til å utvikle en egen festivalcamp.

Det kan søkes om tilskudd inntil 50 prosent av kostnadene. Det gis ikke støtte til ordinær drift av arrangementene.

Arrangementer som tidligere er tildelt tilskudd til videreutvikling får ikke støtte på nytt. Det betyr altså at både Sankthans og SolørMart'n har forsynt seg med sin del av kaka.