• STØRRE TILBUD: Gjennomsnittsalderen på Støa er høy. I tiden fremover vil man forsøke å trekke flere yngre gjester.

Tradisjonsrike Støa Camping på Braskereidfoss fikk i fjor nye drivere. Lisbet Frisendal fra Trøndelag trengte nye utfordringer, og valgte å flytte til Våler, sammen med familien. Dermed fikk Våler tre nye innbyggere.

- Jeg hadde ingen erfaring med å drive campingplass da jeg tok over, men vi har reist en del rundt og sett andre steder. Det er «learning by doing». Jeg ønsket meg Norges fineste campingplass, og jeg synes vi er på god vei, forklarer hun.

Trengte oppussing

Mannen hennes jobber offshore i oljenæringa og er mye borte i jobbsammenheng, mens sønnen går på skole. Dermed driver Lisbet stort sett Støa Camping på egenhånd. Campingplassen trengte sårt oppussing da hun tok over i fjor, og det er gjort store oppgraderinger. 

-  Vi begynner å få oss en veldig fin plass. I løpet av et par måneder vil alt det vi plantet i fjor høst vokse opp, sier Frisendal. 

I tillegg til planting og opprydding har hun også malt de 21 utleiehyttene og ryddet vekk store mengder kratt og skog. Gjennomsnittsalderen på Støa er relativt høy. Nå ønsker hun å gjøre campingplassen mer attraktiv for alle aldersgrupper. 

- Vi skal få til en del aktiviteter for de yngre også. Vi forsøker å legge til rette for alle grupper, slik at vi kan få inn en fin miks av folk. Hittil har vi vært veldig heldige med de faste gjestene våre. Det er stille og rolig, og folk er flinke til å hjelpe til, forteller hun. 

Vil øke aktivitetsnivået

Tidligere var Støa Camping et sted hvor det skjedde mye i løpet av sesongen. De nye driverne ønsker å øke aktivitetsnivået, og i august blir det både dansegalla og trubaduraften. 

- 5. august blir det en liten dansegalla med blant annet Lasse Johansen og Tore Halvorsen. I tillegg har vi noen flere artister til på gang. 27. august kommer trubadur Bayer hit. Vi forøker å bruke lokale artister, forklarer Frisendal. 

Til tross for at mye begynner å falle på plass er det enkelte ting hun fortsatt ønsker å forbedre. Blant annet ønsker hun flere trafikksikkerhetstiltak rundt campingplassen. 

- Trafikken på fylkesveien forbi her er en utfordring. Farten er veldig høy og det kan lett oppstå farlige situasjoner når folk skal kjøre inn og ut med campingvogn. VI ønsker også en busslomme, sier Frisendal. 

Hun har vært i kontakt med både kommunen og Statens Vegvesen, men venter fortsatt på handling. 

- Vi jobber også med å bedre skiltingen hit fra riksvei 2. Slik det er nå er det kun skiltet i en retning, og det fører til at det er vanskelig å finne frem til oss, mener hun.