• NY EIER: Hans Erik Forårsveen overtok Gravberget gård 1. mai.

Hans Erik Forårsveen overtok Gravberget gård 1. mai, og har hatt mer enn nok å gjøre fram mot nyåpning lørdag 5. august.

- Ja, nå har det gått mer eller mindre i ett ganske lenge. Nå er det igjen mindre enn 48 timer før nyåpning, og de timene både må og skal brukes godt, smiler Forårsveen.

Forårsveen har gjort flere endringer siden overtagelsen i mai. 

- Det har stort sett gått i oppussingsprosjekter, jeg har malt en del, lagd ny uteservering og Bredvoldutstillinga er flyttet til et nytt lokale her på gården. Landhandelen er også pusset opp litt, men folk kommer til å kjenne seg igjen på Gravberget gård, forteller Forårsveen.

Lørdag 5. august er det altså nyåpning av Gravberget gård, med forskjellige aktiviteter.

- Vi har vært så heldig at ordføreren i Våler kommer og skal foreta åpninga klokka 12.00. Det blir åpen kafé, landhandel og gårdsmuseet, og det er muligheter for guidet omvisning. Det blir hestedrosje med Ole Victor Larsen, det blir demonstrasjon og salg av muurikka-produkter (utstyr for matlaging utendørs). Det er et finsk produkt, og det passer bra ettersom vi holder til Finnskogen, smiler Forårsveen.

tradisjonell fjøsfest

Den nye uteserveringa får sin ilddåp med øl- og vinsmaking.

- Gotmar Rustad og Ingvild Haugbråthen står for øl- og vinsmaking, og det gleder vi oss til. Det blir også tradisjonell fjøsfest på kvelden, og det er «Me and You» som spiller. Det er ingen påmelding, så her er det bare å møte opp - det koster 100 kroner i inngang på fjøsfesten, forteller Forårsveen.

Den nye eieren av Gravberget gård, har mange planer for den framtidige drifta.

- Først og fremst vil jeg prøve å bygge opp gården til et kurs- og konferansested og selskapslokale, som det også har vært i mange år. Neste år har jeg også planer om å komme i gang med hjortefarm, jeg tror det kan være et bra løft for gården. Ellers er det flere andre litt mindre prosjekter som vi jobber med, men dette er ikke helt klart foreløpig - så det kommer vi tilbake til, sier Forårsveen.

Gravberget og Gravberget gård har mange tilreisende, spesielt gjennom sommersesongen.

- Responsen har vært meget bra, selv om jeg ikke har startet med markedsføring foreløpig. Nettside og Facebook-side er på plass, men aktiv markedsføring ut mot bedrifter eller personer har jeg ikke kommet i gang med. Likevel har det vært veldig bra respons, og vi har ganske bra med ordrer utover høsten. Det blir et bryllup her allerede om 2 uker, og en god del kurs og konferanser er på plass og julebord er bestilt allerede, så jeg gleder meg til fortsettelsen, avslutter Hans Erik Forårsveen.