Bildene kan ses i bibliotekets åpningstid, eller i «meråpen» tid for de som har oppgradert lånekort til nøkkelkort (klokka 07.00-22.00).

- Biblioteket har ca. 10 utstillinger i året. Her kan lag, foreninger og enkeltpersoner få vist hva de holder på med. Temaene har vært svært varierte og det er bare å ta fantasien til hjelp. Har du noe du vil vise eller har forslag og tips om utstillinger kan du kontakte biblioteket på epost: biblioteket@vaaler-he.kommune.no eller på tlf. 62424080, forteller Eva Ø. Wenstad fra Våler folkebibliotek. 

Lisbet Ødegård ble født på Kirkenær i 1954.

- Jeg lærte tidlig å bruke min kreativitet. Både innen strikking, hekling, broderi og bak symaskinen. Dette er ting som har fulgt meg gjennom hele livet. Mens jeg gikk på ungdomsskolen ble jeg med på et kurs i porselensmaling og dette var mitt første møte med penslene. I en travel tid med jobb og små barn var det nok strikkepinnene som ble mest brukt i mange år. I 2002 kom jeg over et akvarellkurs på TV med en engelsk maler og tankene begynte om å forme seg mot å prøve selv, forteller Ødegård. 

- Samtidig fant jeg Aud Rye sin hjemmeside og fikk hennes månedlige oppdateringer på akvarellmaling. Dette ga meg det siste puffet mot å melde meg på akvarellkurs hos Marit Sigfridstad på Flisa. Etter dette har det blitt mange kurs hos mange dyktige kursholdere. Alle med sitt eget særpreg og utrolig glede av å dele sine kunnskaper med en nybegynner, fortsetter hun. 

- Tiden har også gitt meg mange gode minner og venner med samme interesse, og jeg har hatt stor glede av å ha funnet denne hobbyen. Utstillingen inneholder bilder fra jeg startet og fram til i dag, forteller Ødegård. 

Tidligere har Lisbet Ødegård hatt utstilling på Moelv og Tangen, nå kan altså bildene sees i Våler.