• FORNØYD: Christopher Rolsdorph og Halvard Hynne var fornøyd med resultatet, og glad for at mange ville komme å være med på offisiell åpning.

Det kan godt hende at den nye treningsløypa i regi av friidrettsgruppa i Grue IL hadde fått flere brukere i Kirkenær sentrum, men den passer så godt inn ved Lindtjernet. Her starter Rosa-løypa og flere andre turløyper, og folk kan nå ta en runde i Lindtjernet Fitness Trail før eller etter treningsturen.

Treningsløypa har latt seg realisere gjennom et bidrag fra Ungdoms-OL på 25.000 kroner, og dugnadsinnsats fra ivrige folk i idrettslaget. Det lokale næringslivet har også bidratt i form av rimelige materialer, og en velvillig grunneier som har stilt grunn til rådighet.

- Dette er et helt nytt friidrettsanlegg, og er åpent for alle. Dette har blitt et kjempefint anlegg! Banen består av 10 hindere, og kan kanskje minen litt om en militærløype. De fleste hindrene har to varianter. En for voksne og en for de mindre, sier Christopher Rolsdorph.

Passer bedre her enn i sentrum

Flerbruksanlegget kan brukes til styrketrening, og Rolsdorph tror det passer bedre inn ved Lindtjernet enn i Kirkenær sentrum.

- Her møtes mange og løper. Hadde anlegget vært i sentrum hadde def passet for idrettslagsmedlemmer. Men en del hadde kanskje ikke likt å vise frem sine ferdigheter i sentrum, sier Rolsdorph.

Det var Halvard Hynne og friidrettsgruppa som kom med ideen. Anlegget er ikke polstret, og det er både stubber og steiner her. Bruk skjer på eget ansvar.

- Dette er ikke et lekeanlegg, men et anlegg som ligger i skogen, sier Rolsdorph.

Roser dugnadsånden

Grue-ordfører Wenche Huser Sund var selvsagt på plass onsdag for å klippe snor, og roser dugnadsiveren i kommunen som lager tilbud for alle innbyggerne.

- Dette er positivt for alle i alle aldre. Både for de minste og godt voksne. Dette er et treninganlegg som kommer til å bli mye brukt, sier Huser Sund.

Ordføreren har selv prøvd anlegget før den offisielle åpningen onsdag, men valgte å avstå med publikum tilstede.

- Jeg kommer nok til å prøve det igjen, når ingen ser på, ler Huser Sund.