Brødrene Arnfinn og Wegard Midtsundstad takket for seg etter endt sesong, og sportslig utvalg har jobbet godt og lenge med å få de nye trenerne på plass. Valget har endt på to unge trenere med en særdeles rutinert kar med i teamet.

- Espen Fjeld er bare 22 år, men har masse erfaring, både som trener og ikke minst som spiller. Espen har tatt UEFA B-lisens og har tidligere trent flere lag. Som spiller var Grue-gutten i Rosenborgs akademi, og har også junior og B-kamper for HamKam. Espen har også trent G16 i Grue og trente sist sesong Kjelsås sitt gode juniorlag, sier Gjermund Holt, som er trenerutvikler i Grue Fotball.

Unggutten får med seg Per Kristian Wenstad som spillende assistenttrener.

- Per Kristian har trent blant annet Solør Futsal, og spilt flere perioder i Grue etter at han var junior i KIL. Åsnes-gutten, med mor fra Grue, er også utdannet fysioterapeut, og vil ha hovedansvaret for den fysiske delen av treningen, sier Holt.

Rutinert ringrev

Tredjemann i trenerteamet er den rutinerte ringreven, Johnny Lysgård. Spilleren med flest kamper for Grue A-lag gjennom alle tider. Johnny har trent Grue i flere perioder og vil med sitt kloke fotballhode og gode erfaring være en god støttespiller for de to yngre trenerne.

- Å få med Johnny er gull verdt for meg og helt avgjørende for at jeg tar på meg denne spennende trenerjobben, sier Espen Fjeld. 

Samtidig er det også gledelig at Magne Heimdal får med seg Erik Berg som materialforvalter.

- Da har vi et materialforvalterteam i Champions League-klasse, mener den nye hovedtreneren, Espen Fjeld.

Mye av spillerstallen er også i ferd med å falle på plass. Trener Espen Fjeld er veldig opptatt av å skape ei god gruppe, sportslig og sosialt. De fleste spillerne fra fjoråret er med samt at flere spillere med Grue-tilknytning er veldig aktuelle for den grønne trøya i 2019.

To ildsjeler med videre

Det jobbes godt i Gruefotballen og trenere i yngres avdeling er også på plass. Rune Skasberg blir klubbens spillerutvikler og Gjermund Holt har tatt på seg rollen som trenerutvikler. Disse to, også med grønne fotballhjerter, vil bistå trenerne i hele klubben i sitt konstante mål om «flest mulig, lengst mulig, best mulig».

Det er mange gode fotballspillere i Grues yngres avdeling og klubben har flest sone- og kretslagsspillere på guttesiden i hele sørfylket. Klubben er også stolt over å ha fostret to spillere i KIL’s A-stall, også flest i Glåmdal. 

Grue IL Fotball er særdeles fornøyd med å få på plass en trenertrio med tre gode fotballhoder, med en bra miks av ungdommelig entusiasme og voksen rutine. Sportslig utvalg ved Per Løvstad og Lars Erik Bratli er også veldig godt fornøyd med å få på plass en trio der alle tre har Gruefotballen nærmest i blodårene!