Flisa Allianseidrettslag har denne sesongen turntilbud til de som er født fra 2010 til 2003. Turngruppa er tre år gammel, og har på disse tre årene gått fra å være 25 utøvere til nå totalt over 100 utøvere!

- Gutter og jenter fra hele Solør er med, og det synes vi er veldig fint. Turngruppa utvidet i høst med en gruppe for de yngste. De er født i 2010 og 2009, og er nesten 40 barn til sammen. Oppvisningen viser at de har blitt veldig flinke siden de startet opp i september, sier nestleder i turn Hedda C. M. Langmoen.

Flott dans i starten

Leder i turngruppa Hege Timland-Rismoen ønsket velkommen, og i åpningsnummeret ble vi møtt med flott dans av alle de fire gruppene i turn.

- Det var nisseluer, tente lykter og julemusikk. God førjulsstemning bredte seg i Åsneshallen ved første stund. Vi antar rundt 300 tilskuere i hallen denne første søndagen i advent. Det var mange stolte foreldre og besteforeldre tilstede, smiler Langmoen.

Den yngste turngruppa for de som er 7 år kjører sitt repertoar med forlengs rulle , håndstående og dans. I pausa var det mange som benyttet seg av anledningen til å kjøpe lodd og kaker som går til inntekt for turngruppa.

- Vi er takknemlige for alle som stiller opp og støtter oss, sier Langmoen.

Oppstart etter pause kommer alle utøvere ut til «Vi tenner våre lykter». Dette gir publikum koselig førjulsstemning. Utøverne er i kledd strikkegensere, lykter og nisseluer. De danser og turner, og vi får lyst til å synge med.

- Gruppene fortsetter sitt program med ulike tema og antrekk. Små barn spretter spenstig på trampet og airtrack med bandana på hodet og fargerike trøyer. En gjeng mørkkledde turnere danser etter fengende rytmer, forteller Langmoen.

De eldste med luftige svev

Så er det klart for eldste gruppa i turn og her briljeres det med salto, salto med skru, overslag m.m. på trampet og airtrack. Her er det mange høye svev, og publikum gisper i hallen. Instruktørene Stine Stake og Ragne Sønstebø samt hjelpetrener Maiken Pettersen viser virkelig hva Flisa AIL Turn kan by på. Eldstegruppa er gode forbilder for de yngre i turn.

Det flotte juleturnshowet avsluttes med at alle trenere og utøvere hopper på trampet, mens instruktørene leste opp navnet på de som hopper.

Flere i publikum var begeistret og imponert over hvor flinke turnutøvere det er i Solør. Og det ble helt klart koselig og spenstig julestemning i Åsneshallen denne første søndagen i advent.

Leder i Flisa Allianseidrettslag, Tore Huuse Øwre, har som mål å begeistre, og jeg tror vi innfridde, sier nestleder i turn Hedda C. M. Langmoen.

Turngruppa tar nå en lang og velfortjent juleferie før de starter opp med treninger igjen på nyåret. Noen av turngruppa har ledige plasser fra januar dersom flere vil være med.