• FORNØYDE: Både Anette Strand Sletmoen i Solør Næringshage (fra venstre), Asbjørn Holmen (Klosser innovasjon), Espen Svenneby (varaordfører Våler), Ørjan Bue (ordfører Åsnes) og Wenche Huser Sund (ordfører Grue) var godt fornøyde med arrangementet og oppmøtet.
  • KANSKJE DE FLYTTER HJEM: Både Ingrid Westby Skyrud (til venstre) og Margit Josefine Bjørvik ser ikke bort fra at de flytter hjem igjen.

Asbjørn Holmen som var en av arrangørene, var meget godt fornøyd etter arrangementet i Oslo torsdag kveld. 

- Det ble en bra kveld, jeg tror faktisk det er den beste tilflytterfesten vi har hatt! Det var et veldig bra program og det er jo utrolig mye positivt som skjer i Solør. Det var nok et par hundre til stede, og det er blant det meste vi har hatt så langt. Det er nok flere årsaker til at det kom så mange: tilflytterfesten begynner å bli innarbeidet og kjent for mange, og det er også slik at det kommer folk som virkelig ønsker å flytte hjem igjen for de nå ser mulighetene. Folk er også nysgjerrige på hvilke muligheter som finnes i Solør, og det fikk de virkelig svar på i kveld, sier en fornøyd Holmen. 

Ny rekord i antall bedrifter?

Det var valgt ut én bedrift fra hver kommune som fikk presentere seg fra scena. 

- Først ute var Grue sparebank med Erik Brinch Lund, deretter Forestia med Espen Svenneby og til slutt Flisa trykkeri med Per Otto Sletten. Alle disse oppfordret folk til å sende søknader selv om de kanskje ikke hadde noen jobber nå, men den rette kunne kanskje få jobb likevel - enten nå eller senere. I tillegg var det 21 bedrifter til stede med hver sin stand, jeg tror faktisk det er rekord i antall bedrifter som var med! Åpningen stod ordførerne Ørjan Bue, Wenche Huser Sund og varaordfører Espen Svenneby for med hver sin gode appell, og det er veldig bra at alle 3 kommunene stilte opp, fortsetter Holmen. 

I tillegg fikk alle til stede høre både om og fra flere som allerede har flyttet tilbake. 

- Hanne Briskerud fra Åsnes kommune hadde en veldig fin presentasjon om flere av de som har flyttet tilbake. Hun fortalte at ingen av de 15 hun hadde snakket med som har flyttet tilbake, har angret i ettertid. Etter dette ble alle bedriftene som var til stede presentert, og det var mingling i 50 minutter hvor alle da kunne gå rundt og snakke med bedriftene, forteller Holmen. 

- Bedre dekning i Solør enn i Holmenkollåsen! 

Telefon fortalte deretter om den store bredbåndsatsingen som foregår i Solør. 

- Den er mye større enn jeg har trodd, det er jo bedre dekning i Solør enn det er i Holmenkollåsen! De fortalte hvor enkelt det var å bygge ut i Solør, alle grunneiere og kommunene er så fleksible og positive. Det er derfor det er så stor satsing i Solør og derfor det er så stor andel som får bredbånd også. Dette gir jo også større muligheter for å jobbe fra Solør, og i motsetning til tidligere ligger vi nå nesten et hestehode foran andre, smiler Holmen. 

Burde hatt Farmen i Solør hvert år

Representanter fra Farmen var også på plass og snakket om sine erfaringer med distriktet. 

- De sa egentlig mye av det samme som Telenor og var veldig positive. De skulle ønske de spilte inn Farmen kun i Solør, alle i Solør bidrar, står på og er positive! Det var aldri noen problemer og de burde egentlig ha Farmen i Solør hvert år. Jeg oppfordret de fra scena til at Farmen Kjendis skulle spilles inn i Solør neste år, men fikk ikke noe konkret svar selvsagt. Jeg har stor tro på at det faktisk skjer, sier Holmen. 

Deretter var Christian Bråtebekken i Visit Kongsvingerregionen som snakket om mulighetene reiseliv kan gi til Solør. 

- Hans fokus var hva det moderne reiseliv kan gi av jobber i framtida, det gjelder å utnytte mulighetene som ligger der. Et kjempefint innlegg! Så avsluttet vi det hele med Spelloppmaker som hadde en kjempefin konsert. De var jo med for 2 år siden også, men de har utviklet seg voldsomt positivt må jeg si. Det var en meget bra avslutning på en vellykket kveld. Vi holdt på fra klokka 1730 til klokka 2330, så det ble en dryg seanse - men det var absolutt verdt det, sier en fornøyd Holmen.

- Mange har allerede flyttet tilbake 

Dette var altså 5. gang tilflytterfesten ble arrangert og det er ingen ting som tyder på at dette var siste gangen mener Holmen. 

- Det koster jo noen kroner dette arrangementet, men både Solørfondet, Grue sparebank, Forestia og Flisa trykkeri bidro. Det er faktisk ikke så dyrt dette da det deles på 3 kommuner og det er verdt hver eneste krone. Vi har sett på lista fra i fjor og det er faktisk mange som har flyttet tilbake, selvsagt er det noen av disse som hadde flyttet uansett. Men hvis dette arrangementet kan være den lille dråpen som skal til, så er det verdt det! Det var jo folk på treffen som allerede har flyttet tilbake og fått jobb, som snakket positivt om det til de andre som var der. Blant annet Lars Henrik Skulstad som nå jobber i Grue sparebank, som var med på dette treffet for 2 år siden, sier Holmen. 

Begge ordførerne og varaordfører ga inntrykk av at dette tilfflyttertreffet må fortsette, forteller Holmen. 

- Alle jeg pratet med var veldig fornøyde med treffet! Programmet hang godt sammen og selv om det var mye positivitet - så er jo alt sant. Nå blir det spennende med nye ordførere, både Wenche og Ørjan har jo sagt de gir seg. Begge hintet om at det ble et par nye ordførerjobber ledige også for de som vil flytte til Solør, smiler Asbjørn Holmen.