Bedriftseier, Terje Husebæk, forteller at han er svært oppgitt. - Det skal ikke være mulig, sier han. 

- Jeg synes det var skakt, for å si det sånn. Da jeg så opp skjønte jeg hva som hadde skjedd. At det går an, tenkte jeg, sier Husebæk.

SKJEDD I NATT

Han tror det har skjedd i natt under måking av snø. 

- Ingen har truffet denne stolpen før, så jeg synes det er rart. Det er ikke så kult å ha to skeive lyktestolper foran butikken, men jeg er nødt til å se humoren i det også, smiler Husebæk.

Han har selv hatt interne konkurranser om når stolpene vil bli fikset opp. De har ofte veddet om at det ikke vil skje før etter et år. 

- Blir det konkurranse på denne også?

- Haha, ja, det hadde jo vært litt arti. Jeg håper i i hvert fall at det blir orden på dette til Solør Mart'n, understreker Husebæk. 

Byttet over 10 ganger 

Foruten lyktestolpen som ble kjørt på i natt, har en annen lyktestolpe i lang tid vært en snakkis i bygda. Det er er varebiler som i hovedsak har forårsaken den skeive lyktestolpen. Husebæk kan forstå hvorfor noe sånt skjer. 

- Det er en blindsone der når man skal rygge, så det er helt forståelig at noe sånt kan skje. Men den har blitt kjørt på over 10 ganger, det skal ikke være mulig, sier Husebæk. 

Han forteller at kommunen lenge ønsket å flytte lyktestolen, mens grunneierne ønsker å fjerne den. 

- Det er disse to stolpene, og den ved dyrebutikken som har fått mest juling. Det er jo typisk at to av de skal stå utenfor butikken her, sier Husebæk.