• NY FEST: Det blir Sankthans-fest på Gruetunet også i år. Per Morten Bråten (til venstre) og Tommy Michaelsen gleder seg til å slippe plate.

I år er det ni år siden Picazzo slapp sitt siste album «Hvor skal vi sove i natt», og det er 12 år siden Tommy Michaelsen var vokalist på et album fra bandet med opphav i Grue. Nå er Picazzo tilbake, og det i god gammel Picazzo-stil.

Albumet «Blindvei» slippes i forbindelse med Sankthans-festen på Gruetunet lørdag 25. juni, og bandet var fast bestemt på at det var her albumet skulle slippes.

Gruetunet var et krav

- Plateselskapet hadde nok helst sett at vi lanserte «Blindvei» på en av de store dansefestivalene i sommer, men vi ville slippe plata på Gruetunet. Vi stilte som krav at plata skulle slippes på hjemmebane, og vi har så mange fans i Solør og omegn at de fortjener det, sier Michaelsen.

Festene på Gruetunet er tilbake til hva det var en gang. I fjor var det over 1.300 besøkende, og året før over 1.000 besøkende. Nå er Michaelsen spent på oppmøtet under årets fest hvor plata lanseres.

- «Blindvei» er ei låt i kjent Picazzo-stil med sterk tekst. Det handler om at dersom du har havnet utpå en vanskelig fase i livet går det an å komme tilbake. Per Erik Gjedtjernet er drivkraften bak tekster og melodier. Det er bare å spole noen år tilbake, og sette oss i den modusen vi var da. Vi er en vennegjeng som har jobbet sammen i mange år, sier Michaelsen.

Ville beholde stilen

I forkant av plata hadde bandet møte, og ble enige om at det ikke var noen vits å finne opp kruttet på nytt.

- Vi ville gjøre plata spennende, men samtidig beholde lydbildet til Picazzo. Det er brukt noen elementer for å krydre plata litt, men den er i god gammel stil, sier Michaelsen

Mens andre danseband synger om fest og fjås synger Picazzo om livet. Slik er også den nye plata.

- Plata er slik tvers gjennom. Det er både kjærlighetslåter og låter med enda tyngre tekster enn det «Blindvei» er. Per Erik skriver fine låter, og vi har prøvd å legge oss på andre tekster enn hjerte og smerte. Det er en mening bak låtene, sier Michaelsen.

Gis ut fysisk også

Plata blir tilgjengelig på de ulik strømmetjenestene, og blir også lagt ut fysisk for salg. De første eksemplarene kan kjøpes under festen på Gruetunet Sankthans.

- Fysisk plate er et folkekrav for den gruppa vi spiller for, og det blir derfor selvsagt også en fysisk utgivelse, sier Michaelsen.

Den første singelen «Blindvei» er nå tilgjengelig via for eksempel Spotify.