• STINN BRAKKE: Rundt 160 personer kom for å høre Tommy Michaelsen og Rita Engebretsen synge «Frem fra Glemselen» i Våler sist. Lørdag komme de tilbake.

I forbindelse med Vålerdagene i fjor ble det arrangert historisk vandring i Våler sentrum, og Geir Thomas Risåsen tok med seg over 100 (!) personer på vandring i sentrum. Opplegget ble en kjempesuksess, og det kom langt flere enn både Risåsen selv og ordfører Lise Berger Svenkerud hadde forutsett.

Selv om det ble en suksess under Vålerdagene var det mange som ikke fikk anledning til å bli med da. Nå får alle som har lyst ny mulighet, og opplegget er en del av seniorprosjektet i Våler. Vandringen starter ved kommunelokalet lørdag klokka 11.00.

- Men en trenger ikke være senior for å møte opp på lørdag. Dette tilbudet blir åpent for alle, men hovedmålgruppen er seniorene. Dette var noe de selv ønsket i spørreundersøkelsen vi sendte ut, sier Marion Engeli, som leder prosjektet.

Hun fikk selv ikke mulighet til å bli med Geir Thomas Risåsen på vandring under Vålerdagene i fjor, men hørte Risåsen på NRK P2 i påsken. Det gjør at hun gleder seg veldig til lørdagens vandring.

- Runden vi skal gå er ikke helt spikret, og Risåsen står helt fritt til å legge løpet. Det kan jo være at de som kommer også har noen spesielle steder de vil besøke, sier Engeli.

Dobbel ønskereprise

Det blir dobbel ønskereprise i Våler på lørdag. For i tillegg til den historiske vandringen blir det konsert med Tommy Michaelsen og Rita Engebretsen klokka 14.00 i Våler kommunelokale. De spilte her sist 7. februar, og det til et fullsatt lokale.

- Selv om det var fullt på denne konserten var det en del som ikke hadde mulighet til å komme. Derfor setter vi opp konserten på nytt, sier Engeli.

Og det passer svært bra. For dagen før lanseres nemlig den nye «Frem fra glemselen»-plata som Rita medvirker på. Men låtmateriellet som blir presentert i Våler vil nok i all hovedsak komme fra de tidligere utgivelsene.