– Vi har fått inn over 36.000 kroner, og nå er det posesalg, så det blir nok enda mer, sier lærer Hilde Elisabeth Holstad ved Åsnes Opplæringssenter på Arneberg.

Etter lørdagens store loppemarked ved Åsnes Opplæringssenter på gamle Østsiden skole ble det dermed ny lopperekord.

Og i år kan de nærmere 60 deltakerne sende avgårde enda mer penger til årets TV-aksjon, som går til hjelpeorganisasjonen Care og deres arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. 

– Det er vi ordentlig fornøyde med! Det gjør så godt å kunne bidra med hjelp i deler av verden som trenger det mer enn oss her i Norge. Det motiverer, helt klart.

Men loppemarkedet er ikke over helt ennå. Mandag formiddag er det posesalg, som varer helt fram til klokka 14.

– Det er bare å stikke innom. Her er det fortsatt mye igjen av både ting og tang og mye klær.

GOD SPRÅKOPPLÆRING

Holstad forteller om en imponerende innsats fra deltakerne ved opplæringssenteret, som flere år på rad har arrangert loppemarked til inntekt til TV-aksjonen.

– De har virkelig stått på! Det er mye forberedelser med å sortere alle loppene som kommer inn, og mye jobb under selve loppemarkedet med både salg av lopper og salg av mat, kaker og kaffe. Slik kundekontakt er en veldig fin måte å bruke språket på og dermed lære enda mer norsk.

Hun ønsker også å rette en stor takk til alle som har levert lopper og til alle bidragsyterne i handelstanden som har lever gevinster til loddslaget.

– Vi er evig takknemlig! Uten dere hadde det ikke blitt noe loppemarked, og heller ingen penger til årets TV-aksjon søndag 20. oktober.