1. november var det nøyaktig ett år siden Kjell Magne og Inger Brith Nordvi solgte Finnskogen Turist & Vilmarkssenter på Grue Finnskog.

Nøyaktig ett år etter var Inger Brith på plass på kjøkkenet igjen, men denne gangen hos NAF Trafikksenter Vålerbanen. Hun er nemlig deres nye kjøkkensjef.

- I mellomtiden har jeg hatt litt ferie, og drevet med helt andre ting. Da denne stillingen ble utlyst søkte jeg, og takket ja når tilbudet om jobb kom, sier Inger Brith Nordvi.

Det er Trygve Schjerpen, som er daglig leder ved NAF Trafikksenter Vålerbanen, glad for. Hotellet går nemlig så det suser, og antallet overnattinger er over budsjettert. God kvalitetsmat er viktig for hotellet, og Schjerpen er glad for at Nordvi takket ja til jobben.

- Vi serverer frokost hver dag, og har i tillegg lunsj daglig mellom klokka 11.30 og 13.00. Lunsjen er helt på høyde med den de store hotellene kan tilby, sier Nordvi.

Skal tilby søndagsmiddag

I tillegg til frokost og lunsj har hotellet middagsservering, og nå ønsker de å bygge opp særlig søndagene.

- Mange vil ut å spise på søndager, og vi skal tilby norsk kvalitetsmat til de som vil stikke innom. Folk kan sitte her og nyte den fine utsikten mot Glomma sammen med et godt måltid, sier Nordvi.

Nå før jul tilbyr hotellet julelunsj og julebord, og dette er to tilbud som mange har benyttet seg av allerede. Og ikke bare de som bruker Vålerbanen.

- Mange fra bygda og bedriftene rundt oss kommer hit for å spise. Det setter vi stor pris på, og julelunsjen på fredager og lørdager har blitt veldig populær. Julebordene er nesten fulle, og vi har bare noen ledige plasser igjen lørdag 2. desember nå, sier Nordvi.

Schjerpen synes det er artig at Vålerbanen begynner å bli kjent for sin gode mat. Han innrømmer at han ikke så den komme for noen år siden.

- Ettersom hotellet ofte er fullt ser vi på en mulighet for å utvide. Men når det kommer kan jeg ikke si nå, smiler Schjerpen.