• ØVERST PÅ PALLEN: Espen Isaksætre fortsetter å kjøre inn til toppen av pallen. Helgen på Gardermoen ble en eneste stor opptur. (Foto: Guro Krågsrud).

Espen Isaksætre Motorsport fikk en kjempestart i Bakkeløp-NM på Vikersund, og den første NM-runden i Rallycross på Gardermoen Motorpark ble også en kjempeopptur.

Isaksætre hentet fullt med poeng i helga, men det var slett ingen selvfølge. For etter et i overkant luftig svev lørdag måtte bilen hjem til Flisa for å bli rettet opp. Her ble Stian Waaler en reddende engel.

- Første omgang startet på best mulig måte hvor jeg tok starten fra yttersporet, og ledet ifra start til mål. Dette resulterte i en bestetid! Jeg tok starten i andre omgang også og ledet til mål, som resulterte i nok en bestetid, men i tredje omgang ble det en krasj i første sving som gjorde at jeg havnet i sandfella. Kom meg ut på banen igjen, og i det jeg skulle hoppe på hoppet som er på Gardermoen, hoppet jeg rett i en motstander. Kom meg i mål, men tiden ble veldig dårlig, sier Isaksætre.

Dette var den siste omgangen som ble kjørt på lørdagen. Etter denne krasjen ble det en del som ble ødelagt på bilen, og det visste seg at de måtte ha bilen i en jigg.

- Stian Waaler stilte opp på kort varsel, og bilen ble fraktet tilbake til Flisa for å bli rettet opp igjen. Deler av teamet var tilbake på Gardermoen med bilen klokka 03.00, og fikk seg fire timer med søvn før de måtte gjøre de siste tingene med bilen før den var klar igjen. I fjerde omgang så satte jeg nok en bestetid og skulle derfor ha beste startspor i A-finalen, sier Isaksætre 

Her ledet han fra start til mål, og tok dermed fullt med poeng denne helgen.

- Stor takk til Stian Waaler som hjalp oss en sein lørdagskveld , samt resten av teamet som gjorde en enorm innsats med å få bilen klar igjen, sier Isaksætre.

Gundersen gratulerer

Klubbkamerat Ben-Philip Gundersen slenger seg på og gratulerer Isaksætre med en kjempehelg. For Gundersen selv gikk det ikke like bra på Gardermoen Motorpark.

- Med et startfelt på 23 biler i klassen visste vi på forhånd at dette kom til å bli en tøff helg. Det startet helt ok med 7. tid på trening lørdag morgen. Dårlig start i første omgang førte til at vi ble liggende i trafikk på banen og kom inn til en 7. tid. I andre omgang gikk det bedre og vi kom inn til en 3. tid. I siste omgang på lørdag hadde vi igjen en litt dårlig start og ble liggende bak, det endte med en 8. tid. Totalt etter dag en lå vi nå som nr. 3, og jeg var fornøyd med det etter en dag med ymse resultat, sier Gundersen.

Mye regn natt til søndag gjorde at det ble en våt 4. omgang søndag morgen. Gundersen slet fortsatt med å få bilen til å komme skikkelig i gang.

- Nok en gang kjørte vi inn til en 8 .tid. Med det så kom vi dessverre én plass utenfor A-finale, men vi sto i første spor i B-finalen og klarte å kjøre oss opp til en A-finale. Ettersom vi måtte innom B-finalen fikk vi dårligste startspor i A-finalen, men klarte å kjøre oss opp til en 3. plass. Jeg er veldig fornøyd med det etter en trøblete helg, med tanke på startproblemer. Men vi ser at farten på banen er på plass, så litt justeringer på bilen så er vi der vi skal være, smiler Gundersen.