Solør og regionen har mye å by på som markedet vil ha, og dette i kombinasjon med rett person og kompetanse, bringer nye muligheter til torgs. 

- Etter en lang prosess hvor det har vært jobbet med nye konsepter og bruk av stedet, er det nå landet en langsiktig plan. I sommer startet jakten på nøkkelpersoner, og en av de viktigste nøklene i puslespillet er matfaget, forteller Kjersti Rinde Omsted. 

flytter hjem med samboer

Målet er å være en arena for læring, inspirasjon og opplevelser. 

- Vi opplever at våre norske mattradisjoner er i ferd med å dø ut, og vi vil være en aktør som både kan kurse, inspirere og lære, både til nordmenn og andre som er nysgjerrige på hva Norge har å by på. Da vi før sommeren kom i kontakt med Dennis Liljebakk, opplevde vi at dette var en person som hadde mye å bidra med faglig, hadde mange sammenfallende tanker og ønsker med oss, samt et godt matchende verdigrunnlag. Dennis som er oppvokst på Namnå flytter nå hjem til Grue med sin samboer Tove. Han er utdannet kokk med læretid på Skaslien gjestegiveri, og har blant annet tidligere jobbet på Noma, Bekkjarvik, sier Rinde Omsted. 

legger om til økologisk drift

Nå tar Dennis Liljebakk med seg kompetansen hjem.

- Dennis har nå startet opp som kjøkkensjef på Opaker for å videreutvikle matprofil, og utvikle dette til å bli et kjøkken som i størst mulig grad lager matopplevelser på det vi har her lokalt. Her er det nå startet opp dyrking av urkorn som emmer og spelt, og neste år vil kjøkkensjefen få grønnsaker rett utenfor døren. Vi bor midt i matfatet, og dette vil vi vise omverdenen i enda større grad. Jordbruksdriften er under omlegging til økologisk drift, fortsetter hun.

Nytt er også satsingen som skal gjøres på bryllup og jakt.

- Det er en masse ressurser rundt oss her som vi må spille på i enda større grad, og som kan bidra til å gjøre området mer attraktivt. Det er mange skjulte perler som vi ønsker å få fram i lyset. Vi er nå i tett dialog med Innovasjon Norge for jobbe mot nye markeder, og da hovedsakelig i utlandet. Planen er etter hvert å også kunne åpne opp i større grad for privatmarkedet, sier Rinde Omsted. 

bærekraft

Alt som gjøres og skal gjøres framover kan samles under paraplyen bærekraft.

- Dette gjelder alt i fra mat, gjestetilbud og –opplevelser, drift, ivaretakelse av ansatte, og for lokalsamfunnet. Dette skjer i tett samarbeid med resten av aktiviteten som foregår på eiendommen. Ordfører i Grue, Wenche Huser Sund, har vært svært tydelig på at det jobbes for befolkningsvekst, styrke og utvikle arbeidsplasser, og vi ønsker også å være en bidragsyter der vi kan. Rett kompetanse og person er avgjørende i oppbyggingen av nye konsepter og økt aktivitetsnivå. Med den erfaringen Dennis har med seg byr dette på mange spennende muligheter, både for lokalsamfunn og langveisfarende, avslutter Kjersti Rinde Omsted på Opaker Gård.