• STOR TRAFIKK: Mange var innom under åpningen, og fikk servert kake og av assisterende butikksjef Vegard Bjørklund.
  • STOD I KØ: Ivrige folk stod i kø får åpningen.

Torsdag åpnet altså den 4. store matbutikken på Kirkenær, da REMA 1000 ønsket velkommen til de mange frammøtte. Butikksjef Bente Bjørklund har 12-års erfaring fra samme kjede i Kongsvinger og gleder seg stort til å drive butikk på Kirkenær. 

- De to siste ukene før åpning har vært hektiske, det blir nesten som 9 måneders graviditet unnagjort på 2 uker! Selv om det er et aksjeselskap, så får vi veldig god hjelp av REMA 1000. Jeg hadde aldri turt å satse på dette, hvis jeg ikke hadde troa. Jeg er ganske trygg på at dette skal gå bra! Jeg har jobbet 12 år i REMA på Kongsvinger, så jeg er godt kjent med systemet og er glad i REMA, sier Bente Bjørklund. 

har ansatt bare lokale folk

Hele familien er involvert i butikkdriften i en eller annen grad. 

- Det er trygt og godt ha med mannen min, og den yngste sønnen min er også med, så familien er samlet. Den eldste har flyttet på hybel på Lillestrøm, men skal være med når det passer seg slik. Vi bor på Brandval, men det er jo ikke lange veien. Vi har også helt bevisst ansatte bare lokale, og vi er 9 totalt som jobber her. Ungdommene er jo skoleelever, men jeg vil at de skal prioritere skolen - så da har jeg heller tatt inn noen flere, forteller Bjørklund. 

Butikken er på rundt 740 kvadrat og har blitt en moderne dagligvarebutikk - «Snøhettabygget».

- Jeg er superfornøyd med hvordan det har blitt her, både innvendig og utvendig. Det ble en klar forskjønning av området her butikken ligger synes vi. Vi vet i alle fall hva vi skal drive med framover og jeg gleder meg til 1. juledag - for da skal jeg ta min første fridag! Dette er jo mer en livsstil enn jobb, sier Bjørklund.  

SKaper arbeidsplasser

Ordfører Wenche Huser Sund gledet seg også over åpningen.

- I 2015 satt jeg på kontoret mitt med Mette Fossum og spurte hva kan REMA 1000 og vi gjøre sammen for Kirkenær? Det ser vi resultatet av her i dag, et kjempestort fint bygg og en forskjønning av hele området her - så jeg er glad i dag jeg! smiler Huser Sund. 

Ny butikk skaper også nye arbeidsplasser i distriktet. 

- Ja, det gjør det! Det som er spesielt med denne butikken, er at butikken er et eget aksjeselskap. Det er ekteparet Bjørklund som eier butikken og de har ansatt kun Grue-folk. Det er 9 ansatte og de kommer også til å bruke en god del vikarer, forteller ordføreren. 

- viktig at vi handler på kirkenær

Med åpningen av REMA 1000 er det nå 4 store matbutikker på Kirkenær, og noen har vært negative til at det kanskje blir for mange.  

-  Ja, men da tenker jeg at det er veldig viktig at vi handler på Kirkenær! Det er viktig at vi bruker nærmiljøet vårt og ikke stopper og handler andre steder når vi er ute og kjører. De sier jo at «skal vi ha butikker i morgen, må vi bruke de i dag». Jeg håper jo at alle butikker klarer seg! Vi har hatt en diskusjon på det og det er jo store giganter som står bak alle butikkene. Det er jo fri konkurranse til det beste for forbrukerne og innbyggerne våre. Her er det også gratis med parkering, så i stedet for å reise til et sentrum og stå i kø for å betale for parkering - stå gratis på Kirkenær og handle her. Dette er en gledens dag for Kirkenær, smiler ordfører Wenche Huser Sund.