Sommeren er i anmarsj og dermed blir det full aktivitet blant roadracingentusiastene! Kommende helg drar mesterskapssirkuset i gang på Våler Race Track - Vålerbanen med Solør MCK som arrangør.

Sesongen innledes med Norsk Mesterskap og Norgescup med to race i hver klasse.

- NM-klassene består av Superbike og Superstock 600, mens det også er Norgescup i Superbike og Superstock 600. I tillegg er det også Norgescup i klasse Junior Sport 300 som dette året har det største startfeltet vi noen gang har hatt i Norge! Veldig hyggelig utvikling med mange fremadstormende ungdommer. Jentecupklassen var ny i 2017 og ser ut til å bli en ny suksess slik det var for om lag 15 år siden, forteller arrangementsjef Roy Øwre. 

superveteran tilbake etter skade

I Superbike stiller superveteranen Norvald Haaland i spissen endelig tilbake etter skade i 2017-sesongen.

- Mange nye unge fremadstormende førere skal utfordre Haaland som har regjert på norske og svenske baner i mange år. Den største utfordreren er nok Carl Berthelsen fra Kristiansand som denne sesongen er tilbake med full satsing i Norge. Arrangørklubbens egen toppfører Helge Spjeldnes er alltid farlig på Vålerbanen, og han sammen med Henning S. Flathaug fra Oslo vil garantert gi Haaland og Berthelsen kamp, sier Øwre. 

I klasse Superstock 600-klassen kan det nå virke ganske åpent. Regjerende mester Trym T. Johansen har klasset opp til Superbike, så her er det faktisk litt åpent.

- Arrangørklubbens Stinius Viking Ødegård fra Fetsund og Jonathan L. Nessjøen fra Oslo har sett sterke ut under sesongoppkjørringen. Juniorklassen er den klassen hvor det virkelig blir vist tøff og imponerende racing til tross for deltakernes unge alder. Her har også arrangørklubben flere gode førere med Andrè Gjerdingen Nygård i spissen, men det er flere som banker på døra, blant annet den unge og lovende jenta Stina Ringnes fra Knapper i Nord Odal og Solør MCK. Disse ungdommene er virkelig verdt å oppleve og aldri har det vært så stort juniorfelt i Norge! sier Øwre. 

- en milepæl for arrangørklubben

Jentecupen er også spennende og interessant, og arrangørklubben har mange jenter til start.

- 2017-vinner Hannah Marie Arnegard fra Solør MCK har vist imponerende kjøring tidlig på sesongen. Dette blir spennende racing! Det er fri trening på banen hele fredag fra klokka 09.00 – 19.00. Lørdag er det kvalifiseringsheat fra klokka 09.00 og løpene starter klokka 14.30. Søndag er det Warm Up mellom klokka 09.00 og kl 11.00, mens løpene starter klokka 13.00, forteller Øwre. 

I år er det faktisk 25 år siden nettopp Solør MCK arrangerte sitt første løp på Vålerbanen, så det er en milepæl for arrangørklubben.

- Solør MC-klubb ønsker alle hjertelig velkommen til Vålerbanen - Våler Race Track! Det er rimelig inngang, og nå har arrangøren både kortautomat og VIPPS i billettluka, avslutter arrangementsjef Roy Øwre i Solør MC-klubb.