Det var bestefaren til dagens turnéleder, Are Arnardo, som startet cirkuset i 1949, og han forteller at bestefaren var en visjonær med ønske om å glede andre.

- Det var min bestefar Arne Arnardo som startet dette cirkuset, og historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are Arnardo.

Artister og crew har helt siden turnéstarten i mars kunnet glede seg over en overveldende respons fra begeistrede tilskuere, og nå venter forestillingen på Flisa.

- Den nye forestillingen byr blant annet på Duo Urunovs raske klesskifte-nummer. Her forsvinner elegante antrekk i løse luften for så å bli erstattet av nye. Rett foran dine egne øyne. Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere, faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier Arnardo.

Annen type underholdning

For Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.

- I 2018 var det forresten 250 år siden det moderne cirkuset ble født, i England, i 1768. For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig styrke i år, sier Are Arnardo.