Hvert kvartal offentliggjør TNS Gallup lyttermålingene for norsk lokalradiostasjoner. SolørRadioen inntok en tredjeplass blant alle lokalradioene i Norge i 1. kvartal 2016.

- Tallene sier noe om popularitet i eget område. En tredjeplass er sterkt, og vi er veldig fornøyde med tallene. Vi føler at det er en veldig positiv holdning til alt vi driver med om dagen, sier Bjørn-Martin Brandett.

Han er redaktør i SolørRadioen, SolørMagasinet og iSolør.no. Tallene viser at lokalradioene i Selbu/Røros og Molde er de eneste som har større popularitet.

- Det skulle bare mangle. Nea Radio og 1 FM Molde har vært blant de mest populære i alle år. Nå passerte vi Radio 102 i Haugesund, og det overrasket meg faktisk, sier Brandett.

IKKE NOE MÅL Å ØKE MER

Målet til stasjonen er ikke nødvendigvis å øke ytterligere, men å beholde de lytterne man har i dag.

- Gjennom digitaliseringen kommer det plutselig en lang rekke nye nasjonale kanaler på DAB. Det er mange flere kanaler å velge i, og målet for oss er å holde stand. Klarer vi det skal vi være fornøyd, sier Brandett.

Selv om det blir stadig flere radiokanaler å velge mellom har SolørRadioen én stor fordel.

SolørRadioen er den eneste lokalradioen som forteller innbyggerne om hva som skjer i Solør, og det er vårt store fortrinn, smiler Brandett.

Fakta

TOPP 5, 1. KVARTAL 2016

  • 1. Nea Radio 32%
  • 2. 1 FM Molde 23%
  • 3. SolørRadioen 22%
  • 4. Radio 102 20%
  • 5. Radio Bardufoss 17%

(Daglig oppslutning i eget område)