På stadion fra siste sommer-OL i Athen vant det norske laget i sprangridning Europafinalen i andredivisjon for nasjonslag. Med dette er Norge kvalifisert til verdensfinalen i Nations Cup i Barcelona i oktober, og dermed muligheter til en ekstra billett for å klare å prøve å kvalifisere seg til OL i Tokyo. 

Norge har hatt stang ut i Nations Cup de siste sesongene så når seieren først kom så kom den da det gjaldt som mest. Det norske laget bestod av Victoria Gulliksen, Hege Tidemandsen, Johan Sebastian Gulliksen og Geir Gulliksen. Gulliksens fra Drammen og Omegn Rideklubb, mens Tidemandsen rir for Solør Rideklubb. 

- En fantastisk, nesten sensasjonell prestasjon av hele laget. Selv om Victoria hadde en litt svak dag så er jeg ikke redd for henne. Hun forbedret seg i andre omgang så her må vi ta det som er positivt med oss videre. Og det som er positivt er at alle leverte når presset var som størst. Dette er så moro, sier landslagsleder i Norges Rytterforbund, Mikale Kolind. 

To omganger

Finalen gikk over to omganger og alle nordmenn, uttatt Victoria Gulliksen, red feilfritt i begge omganger. Og når det er tre ryttere som teller fra hver nasjon - og Norge var de eneste med seks feilfrie runder - så var seieren klar. Drøyt 64.000 Euro (640.000 norske kroner) kommer som premie i tillegg til klokker fra sponsoren av Nations Cup - Longines. 

Dette var også Norges generalprøve før EM braker løs i Antwerpen i Nederland i slutten av neste måned. Alle snakker om kvalifisering til OL i Tokyo neste år. Med denne seieren fikk Norge en ekstra sjanse til å kvalifisere seg. Første mulighet er EM i Antwerpen i august der de seks beste lagene får reise til OL.