• TOPP 8 I MASTER: Her er topp åtte i begge klassene i master finalen.

Turen var en oppvarming til junior-EM i påsken og U21-VM i sommer. Det norske landslaget var en blanding mellom junior- og U21-landslaget og hele fem av åtte spillere var fra Solør Bowlingklubb!

- Det er mitt andre år som jeg får lov til å dra til Qatar, og i år var kanskje forventningene litt høyere enn i 2016. Jeg fikk ikke helt til ifra start, men fikk orden på spillet og klarte å bevise hva jeg kan gjøre. Var også så heldig så jeg fikk spille lag, og det endte med god spilling og en sølvmedalje til Norge, sier Jørgen Mathiesen. 

Under turneringen skulle det konkurreres i tre øvelser: singel, dobbel og lag. Ettersom Norge sendte tre jenter og fem gutter så var det ikke alle som fikk konkurrere i alle øvelsene. Utøverne begynte å spille offisiell trening tirsdag, singel onsdag, dobbel og lag på torsdag og fridag på fredag. På lørdag var det masterfinalen som skulle spilles, og her kvalifiserte hele det norske landslaget seg.  

- Første øvelsen er alltid litt nervepirrende, man vet ikke om banene har endret seg fra offisiell trening. Heldigvis holdt banene seg bra og fikk en grei start de første fire seriene. Jeg lå som nummer tre inn i femteserien og jeg visste at hvis jeg gjorde en god serie så var det muligheter for en pallplass. Jeg gjør rundt 240 og er enda nærmere andre og førsteplassen. I siste gjør jeg utrulig nok 280 og går forbi og tar mitt første gull i et mesterskap, sier Jonas Dammen. 

En god start for solungen og Norge da Sofia Hultstedt fra nord tar sølv i jenteklassen. Den neste øvelsen utøverne skulle ut i var dobbel, og her dominerte Norge med gull i både jente- og gutteklassen.

- Jeg og Jens Mathiesen hadde ikke snakket så mye om dobbelen, og jeg tror ikke vi trengte det heller. Vi visste begge at vi kunne gjøre det bra, og at vi var blant medaljekandidatene. Etter første serien hadde vi et godt forsprang ned til Sverige og Finland, og det viste seg at vi kunne holde ut de neste fem seriene. Vi vant med god margin, sier Dammen.

- Gullet i dobbel var spesielt for meg, fordi jeg var redd for å bli vraket etter en «svak» prestasjon på singel med mye teknisk feil fra min side, men som jeg sa til våre trenere «jeg føler jeg har mer i meg», og at jeg da dagen etterpå kunne øke med 140 poeng var utrolig godt, samt 21 av 24 mulige strikes på en serie sammen med Jonas Dammen, sier Jens Mathiesen

spillere fra Solør Bowlingklubb

Nora Kjellås fra Solør spilte dobbel sammen med Sofia Hultstedt og tok gull. Den neste øvelsen var lag og her skulle Nora og Celine Larsen spille mix-lag sammen med Mexico. Guttene sitt lag besto av bare Solørspillere: Jens Mathiesen, Jørgen Mathiesen, Alexander Beck og Jonas Dammen. 

- I lagøvelsen startet vi bra, hadde en god ledelse og spilte tilsammen litt over 1.000 poeng. Jeg skjønte at det her kan vi faktisk vinne, men jeg viste jo at Finland hadde et sterkt lag og de spilte også bra i førset serie. Finland var forbi oss etter tredjeserien, men vi klarte å ta ledelsen igjen før siste serien. Norge hadde et forsprang på rundt 175 pinner, og det skulle holde for gull. Ingen på laget fikk flyten, men det gjorde Finland. Surt med tap da vi hadde alle muligheter for å vinne, men sånn er det. Jeg er fornøyd med eget spill og alle de andre på laget, sier Jørgen Mathiesen. 

Etter en fridag for spillerne så var det på'n igjen med masterfinalen. Her ble det spilt seks serier for så de 12 beste gikk videre til kamper. Både Jonas og Jens kom videre til kampene. Jonas kom et steg lengre enn Jens og hadde en bedre plassering enn Jens inn i kampene. Jens vant sin først kamp 2-0 og møtte Jonas i andre kampen. Her var det jevnt og før siste serien var stillingen 1-1. Her trakk Jens det lengste strået og Jonas var slått ut. Her fikk Jens flyten og presterte på sitt beste! Han vant kamp etter kamp og sto i finalen mot hjemmespiller Ghanim Aboujassoum fra Qatar. Jens vant første og tapt andre, men i siste serien beviste han at han var en verdig vinner, og vant sitt første gull i et mesterskap. 

- Master-gullet var bare ekstremt moro å få til! Med svak prestasjon fra min side og noe som trolig ødela både laggull og all event bronse på meg var det godt å få vist meg fram i 1 mot 1 kamper, sier Jens Mathiesen.