• TEAMWORK: Haug takker alle som har bidratt. Fra venstre Martine Haugen, Pernille Haugen, Hans Liheim, Herbjørn Haug, Alina Haug Drazkowski, Marius Berg, Linda Børslungen Haugen, Jonas Haugen og Christian Hansen Holter (foran). Foto: Privat

Herbjørn Haug fra Grue er nok mest kjent som rallycrossfører, men har de to siste sesongene også kjørt asfaltracing, og det er i denne grenen at han etter helgas kjøring kan krone seg med norgesmestertittelen.

Men 17 år gamle Marius Solli Poulsen fra Holmestrand ga Haug kamp til døra. Til slutt trakk Haug det lengste strået og sikret NM-tittelen 16 poeng foran Poulsen.

– Dette har vært en helt eventyrlig sesong! Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg at jeg er norgesmester igjen.

NM-gullet er det tolvte i rekka.

Godt lagarbeid

Men gruesokningen understreker at det ikke er han alene som har tatt tittelen, selv om det er han som sitter bak rattet.

– Dette er teamwork på lik linje med andre lagidretter. Jeg hadde aldri klart dette alene. I denne sporten er man avhengig av sponsorer, mekanikere og andre støttespillere i alle ledd og ikke minst kommer det godt med å ha god støtte hjemme og en fleksibel og positiv arbeidsgiver, smiler Haug.

Han takker alle støttespillerne, og retter en særlig takk til Hans Liheim, som eier og server asfaltracing-bilen som Haug ble norgesmester med.

– Minuttene ute på banen er bare en bitteliten del av det å bli norgesmester. Det legges ned utallige timer i verkstedet og med forberedelser både mellom løpene og utenfor sesongen, så uten gode støttespillere hadde jeg aldri vært der jeg er nå.

18 av 21 mulige pallplasser

Denne sesongen har Haug stått på startstreken i 21 billøp fordelt på bakkeløp, rallycross, asfaltracing og sprintrally. Hittil har han sikret seg 18 pallplasser hvorav åtte seire, åtte andreplasser og to tredjeplasser.

Dette har gitt ham sølvmedalje fra NM i bakkeløp og nå gullmedalje fra racing NM.

Fra NM-finalen på søndag, går ferden nå videre til NM-finalen i Rallycross på Momarken på torsdag. Da er planen klar.

– Målet er nok en pallplass i statistikken for 2019-sesongen, avslutter Haug.