Det var i slutten av forrige uke at Nikita Banken Torp kunne røpe at hun er tatt ut som offisiell deltaker til årets Miss Norway. Hun har fått mange positive tilbakemeldinger fra familie og venner, men de er nok like overrasket som Nikita selv over at hun meldte seg på.

- Jeg trengte noe nytt i livet mitt. Ting har stått litt på hvile, og jobben jeg hadde gikk konkurs. Nå trengte jeg en selvtillitsboost etter en periode litt nede. Blant annet har jeg slitt med å få i meg mat og nok søvn, sier Banken Torp.

Selvtillit har hun definitivt fått etter at hun fikk beskjed om at hun var tatt ut som offisiell deltaker i Miss Norway. Det i seg selv er en seier, og 20-åringen er allerede fornøyd med hva hun har oppnådd.

- Nå er jeg med i førsteuttaket. Går jeg videre 9. mars blir det en semifinale før det blir uttak til finalen i juni. Vinner man hele Miss Norway går man videre til å representere Norge i Miss Universe. Det er sykt hvor langt man kan nå i denne konkurransen, sier Banken Torp.

Ingen skjønnhetsdronning

Selv sier hun at hun aldri har følt seg som en skjønnhetsdronning, og at hun ikke ville meldt seg på konkurransen om det kun handlet om utseende.

- Det går like mye på hvem du er som person som hvordan du ser ut. Når jeg trengte noe nytt i livet funderte jeg litt å melde meg på Paradise Hotell, men det slo jeg fort fra meg, smiler Banken Torp.

- Tenker du at det kan være noen negative konsekvenser av å være med?

- Du blir jo en offentlig person gjennom en slik konkurranse. Det er alltid noen som vil ha meninger om deg. Men heldigvis handler ikke dette bare om utseende. Det handler om å være et bra menneske å representere landet på en god måte, sier Banken Torp.