Det er FAU og klassekontakter ved Åsnes ungdomsskole som har gjort en stor innsats for å rekruttere. 

- Ved siste opptelling var det 55 foreldre fra Åsnes ungdomsskole som har meldt seg! Jeg fikk også beskjed fra Grue i går, at de har i alle fall 8 foreldre som vil være med som Natteravn på SolørMart’n. Kaffegata kommer til å være helt gul med Natteravner under årets Solør Martn! smiler Jan Bjerktun.

Det er så mange foreldre og foresatte som har meldt seg, at de kan dele opp vaktene i flere puljer. 

- Torsdag blir det fra klokka 20.30 til midnatt, mens det på fredag og lørdag blir ei pulje fra klokka 20.30 til midnatt og neste pulje fra midnatt til klokka 02.00 eller så lenge det er ungdommer i gata. Alle som skal gå Natteravn, får utdelt jakke eller vest. Nå må vi nok låne litt fra nabokommunene, da det er så mange som har meldt seg, smiler Bjerktun.  

De Natteravnene som har meldt seg nå, er i første omgang tenkt til SolørMart’n – men det er ønskelig at det skal være Natteravner på andre tidspunkter også. 

- Vi håper også at vi kan ha Natteravner i gata på fredager fram til skoleferien også, det er stor aktivitet i gata og nå har det jo også blitt varmere i været og mer populært å være ute igjen. Vi har ei egen Facebook-gruppe som heter «Natteravner i Solør» som Carina Kullerud Marthinsen hjelper til med. Det er ikke bare foreldre som kan bidra heller. Alle kan gå Natteravn, du må være voksen og ha gode holdninger, forklarer Bjerktun. 

Alle som vil gå Natteravn, får informasjon i forkant om hvordan man skal «oppføre seg». 

- Ja, alle får skriftlig informasjon som de må signere på at de har lest og de må også skrive seg inn i ei bok så de er forsikret. Før SolørMart’n vil det også bli et møte sammen med Politiet, der går vi igjennom spesifikt hva man skal gjøre og ikke gjøre som Natteravn. Som Natteravn er du ikke Politi, du skal ikke gå inn i eventuelle slåsskamper eller tømme ut alkohol – det er Politiets oppgave, forteller Bjerktun. 

Han synes det er gøy å se at foreldre og foresatte tar ansvar og er tilstede så ungdommene ferdes trygt.

- Ja, det synes jeg er ordentlig moro! Jeg var på et FAU-møte på Åsnes ungdomsskole i februar og tok opp dette med Natteravner. Jeg ble da møtt av et meget engasjert FAU, som sa at da skal vi ordne med 60 Natteravner! FAU sendte da ut et skriv om at de skulle ha 6 Natteravner fra hver klasse på skolen og det har de også klart å få til. Rett og slett imponerende av både FAU og foreldrene ved Åsnes ungdomsskole, smiler Bjerktun. 

Basen for Natteravnene er på ungdomshuset, både under Solør Martn og ellers. 

- Vi har alt av utstyr på ungdomshuset og det er et fint sted å starte å gå Natteravn i fra. Folkets Steakhouse bidrar med mat og drikke til Natteravnene, de ønsker å bidra på den måten og det er vi veldig takknemlige for, avslutter Jan Bjerktun.