• NYTT I ÅR: Gapahuken på Nergrenda er ny i år. Fra venstre Jan Edvardsen, Agnes Edvardsen, Unni Kristine Anseth, Dina Telle og Vidar Telle.

Fjorårets badesesong i Nergrenda ble ikke all verden. Dårlig vær gjorde at oppmøtet var dårlig, men 2013 og 2014 var gode år. Fortsetter sommerværet som har kommet innover Solør nå kan det se veldig lyst ut for 2016.

Unni Kristine Anseth er leder i Kirkekretsen vel som holder badestranda på Nergrenda i orden.

- Vi vedlikeholder stranda så godt vi kan. Vi klipper plen, harver opp volleyballbana, rydder og ordner. Nå tror vi det kan bli en bra badesesong, sier Anseth.

Over 200 biler på samme dag

I 2013 og 2014 var det veldig mange besøkende, og beboerne rundt Nergrenda anslår at opptil 200 biler sto parkert på stranda samtidig på det meste.

- En del biler reiste også til og fra, og derfor anslår vi at det var rundt 600 badegjester på toppdagen. Nå håper vi det blir ny rekord i 2016, sier Anseth.

Med så mye folk skulle en kanskje tru at det ble mye sæppel og drit, men Anseth kan bedyre at folk er flinke til og rydde etter seg.

- Stort sett fjerner gjestene alt av søppel, og kommunene bidrar med søppeldunker. En del badegjester bidrar også økonomisk, sier Anseth.

GLADE FOR PENGENE

For det er slik at badegjestene har mulighet til å gi et frivillig bidrag til velforeningen. I 2014 kom det inn 4.800 kroner, og i 2013 kom det inn 5.700 kroner.

- Det er vi kjempetakknemlige for. Pengene brukes til salting av veger, klipping og vedlikehold, sier Anseth.

Vedlikeholdet av badestranda er én av de største oppgavene for velforeningen i Nergrenda.

- Ja, det er jo egentlig det. Nå er vi veldig glade for at Grue Sparebank har støttet oss med 10.000 kroner til ny gapahuk. Den er alt på plass, og den håper vi mange vil bruke. Både i badesesongen og utenfor sesong, sier Anseth.

Planen er nemlig å sette opp en bålpanne utenfor om vinteren, slik at folk kan sitte i gapahuken og nyte utsikten mot Glomma.

Det har vært en del diskusjoner om hvorvidt Rivieraen i Våler eller Nergrenda i Åsnes har den fineste stranda. Anseth på sin side er ikke i tvil:

- Det er helt klart Nergrenda.