Nattsending er en sosial sending som går lørdager fra klokken 22.00 til 01.00, og i år vil du ikke lenger høre nattsendingen på SolørRadioen, ElverumsRadioen, TrysilRadioen og ØsterdalsRadioen.

- Vi ser at formatet til nattsendingen passer bedre på SolørRadioen+. SolørRadioen+ har fra før svært mange lyttere, og dekker hele Hedmark på DAB, sier Bjørn-Martin Brandett. 

Med DAB er det plass til flere kanaler. Siden dekningen på SolørRadioen+ er lik som kanalene nattsendingen har gått på, vil det ikke være noe problem med å få hørt på nattsendingen. 

- Det kan bli uvant for mange siden nattsendingen ikke lenger går på de kanalene den har gått på. Men vi ser at det ikke er vits å ha samsendinger så lenge dekningen på kanalene er lik, sier Brandett.

Det siste halve året er det Tore Rønningen som har hatt ansvaret for turnusen til nattsendingene, og både programlederne og innringerne ser frem til de populære lørdagskveldene.

Lokalradioene sender fortsatt på FM-båndet, men SolørRadioen+ er en heldigital kanal. Det betyr at du nå må ha en DAB-radio for å bli med på konkurransen, eller at du tar inn kanalen via nettet.

- Stortinget har bestemt at DAB er fremtidens radioplattform i Norge, og stadig flere kjøper seg DAB-radio. Jeg tror ikke dette blir et stort problem, og mange har jo nettopp kjøpt seg en DAB-radio for å få inn SolørRadioen+ som nå nattsendingene kommer på, sier Brandett.

Hva går nattsending ut på?

Nattsending handler om at lytterne ringer inn til radioen for å være med på en liten konkurranse. Lytteren kan enten bli spurt spørsmål, fleip eller fakta, kort eller gjette musikk. Hvis du er så heldig i få riktig så er du med i trekningen av er flaxlodd.

- Nattsendingen er delt inn i to deler, fra klokken 22.00 til ca. 23.30. Så en liten pause før en ny konkurranse er i gang. Da kan lytterne ringe inn på nytt for å være med i trekningen av enda et flaxlodd, sier Brandett. 

Helt til slutt rundt klokka 01.00, trekkes det først en vinner av et flaxloddet og så en hovedvinner av hele sendingen. Så har du svart riktig i del en og og del to, har du dobbel så stor sjanse til å vinne. Hovedgevinsten er et gavekort. Det er ikke mulig å svare riktig på to spørsmål i en runde.