• GLAD FOR INNSATSEN: Betydelig dugnadsinnsats fra frivillige, og Åsnes kommunes ulike virksomheter, gjør Skjoldmøya-spelet 2018 mulig. Produksjonsleder for Åsnes kommune, Nancy Hamza, i midten av bildet, er svært glad for all innsats som legges ned av alle.

Rundt 80 personer, små og store, er med for å realisere årets spel. Ca 40 av disse er med som skuespillere, blant annet Åsnes kulturskole med 13 barn, mens resten er hjelpemannskaper av ulikt slag, som hjelper til med alt fra rekvisitter, kostymer, bygge scenerigg, infrastruktur og mye, mye mer.

Takket være stor frivillig innsats, så er dette mulig. Dessuten blir det lagt ned betydelig innsats fra kommuneansatte fra ulike virksomheter, og i går deltok blant annet rådmann Stein Halvorsen og kommunalsjef Magne Berg i dugnadsarbeidet.

Produksjonsleder for Åsnes kommune, Nancy Hamza, takker også alle de som bidrar som sponsorer til spelet. Hun trekker spesielt fram Sparebankstiftelsen Hedmark, Sparebank1 Østlandet og Grue sparebank for viktig støtte, for å kunne gjennomføre prosjektet. I tillegg bidrar ulike andre lokale bedrifter med tjenester til gunst for spelet.

- Av Sparebankstiftelsen Hedmark fikk vi 50 000 kroner til spelet, tusen takk, sier en svært glad produksjonsleder.

Soleyar vikinglag og andre lokale aktører bidrar også til at det blir et vikingmarked i tilknytning til spelet, en stor takk til alle som bidrar med det. 

Skjoldmøya-spelet: 

Generalprøve 22.08.2018 Klokka 20.00

Forestillingsdager:

23.08 klokka 20.00 - Premiere

24.08 klokka 20.00

25.08 klokka 20.00

26.08 klokka 18.00


Skjoldmøyas vikingmarked:

Torsdag 22.08 til søndag 26.08 - Vikingmarked ved Skjoldmøya-plassen.

Åpent vikingmarked fra klokka 13.00 – fram til spel

Om skuespillerne: 

Harald Hårfagre: Stig Henrik Hoff har jobbet med det meste innenfor underholdningsbransjen de siste 30 årene. Alt fra Nationaltheatret til frie eksperimentelle teatergrupper, Mostraspelet, Marispelet & «Den siste viking», fra barne-tv til tv-serier, Hollywood-film, til korte og lange spillefilmer. Jobber også som regissør ved produksjonsselskapet «Sølvsuper».

Skjoldmøya: Linn Hege Sagen er kanskje kjent for de fleste i Solør som musiker og låtskriver. Hun er utdannet ved University of South Wales og har en mastergrad i låtskriving og musikkproduksjon. 

Hun har bred kompetanse innen kunstfag, og hun har vært bidragsyter både foran og bak scenen på diverse musikaler og revyer.

Volva: Rose-Marie Aker startet skuespillerreisen på dramalinja ved Stange videregående skole. Hun gikk også på Romerike folkehøgskole og NISS før hun ble utdannet skuespiller fra Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag. Hun var nylig aktuell i forestillingen "Blodig Bokbad" på Centralteateret.

Ogmndr: Sten Bjørge Skaslien Hansrud er utdannet skuespiller fra Høgskolen i Nord-Trøndelag. Han har arbeidet både ved institusjonsteatre og i det frie feltet, samt satt opp egne forestillinger. Han har spilt i flere spel, bl.a.Birkebeinerspelet, Anna i ødemarka og Marispelet. Forøvrig gjort reklamer, dubbing og en rekke revyer.

Guttorm Jarl: Rune Grenberg er finnskoging bosatt på Namnå i Grue. Han har vært med i Skjoldmøya-spelet to ganger tidligere. Han har ellers erfaring fra revy, farse og andre spel.

Alvr: Jonas Linnerud jobber til daglig som bilselger og skuespiller. Kommer opprinnelig fra Oslo, men bor nå på Finnskogen. Han spiller også amerikansk fotball og er veldig glad i vikinger.

Eirik Blodøks: Odin Smebak Hansen har vært med på Skjoldmøya-spelet flere år, med forskjellige oppgaver fra regi, manus til skuespiller. Han har ellers vært involvert i revy, improteater og småsprell på skoleteater, og er for tiden leder i Mortemmania dramagruppe.

Mor Gudrun: Wenche Olsrud er fra Flisa og har i mange år vært aktiv i ulike teateroppsetninger i distriktet. Hun har de siste årene vært fast medlem av showgruppen Grilldressgjengen. Hun har i mange år jobbet som instruktør ved ulike revyoppsetninger, blant annet russerevyer. Til daglig jobber hun som lærer ved Flisa Skole.

Regi:  Christine Mowinckel er utdannet skuespiller fra The Victorian College of The Arts - University of Melbourne Faculty. Hun har arbeidet som skuespiller i Melbourne.  Christine er også utdannet teaterpedagog og jobber i dag som teaterpedagog i Åsnes kulturskole. Hun har også bakgrunn fra film, teater, radio, regi og reklame. Regissøren synger kvadene.