• LOKAL STØTTE: Mange bedrifter i Våler og kommunen er også flinke til å bruke oss, sier Karin Bakken.
  • STORE FORANDRINGER: Da vi startet opp hadde vi blomsterbil innom hver eneste dag for å levere blomster, og vi plukket det vi ønsket direkte fra bilene, sier Eva Strætkvern.

- Nå har vi snart holdt på med blomster i 30 år! Ikke i det nåværende bygget, men blomsterbutikken har vi drevet i snart 30 år. Først var vi i Otto Berntsen-bygget fra 1989 til 2002, da flyttet vi hit i Floeng-bygget og her har vi nå vært i 17 år. I starten var det «bare» blomster, og etter hvert fikk vi inn gaveartikler og så klær. Vi drev også en filial i Vålersenteret en periode.  Selv om mange kjenner oss som «Karin og Eva», så heter bedriften Våler blomsterforretning, forteller Eva Strætkvern.

Stor konkurranse

De siste årene har det nok blitt solgt mer klær enn blomster.

- Det er nok litt bedre fortjeneste på blomster enn på klær, men vi merker det veldig godt på omsetningen at dagligvarebutikkene også selger blomster. Det merkes spesielt på de store merkedagene, som til jul, 17.mai og påske for eksempel. De som før kom til oss for å handle blomster til høytider, kjøper nå ofte med seg en bukett samtidig som de handler inn mat. Jeg er ikke så sikker på at det er noe særlig billigere for blomster der, men det er jo enklere for mange, sier søstrene.

Kjører fortsatt ut blomster til kundene.

- Vi kjører ut blomster selv, men har med oss litt hjelp til jul og når det er ekstra travelt. Vi har også en avtale med begravelsesbyrået på Flisa og det har vi hatt i alle år. Mange bedrifter i Våler og kommunen er også flinke til å bruke oss, sier Karin Bakken.

Større utvalg i potteplanter før

Det har vært store forandringer i «blomsterverden» i løpet av 30 år.

- Det er mye mindre utvalg i potteplanter i dag enn det var tidligere. Da vi startet opp hadde vi blomsterbil innom hver eneste dag for å levere blomster, og vi plukket det vi ønsket direkte fra bilene. I dag må du bestille alt på forhånd og roser må du for eksempel bestille 14 dager på forhånd. Skal du ha noe spesielt, må du bestille det lang tid i forveien. Før så hadde vi norske roser, men nå kommer de fra blant annet Afrika – og ferskere enn det får vi de ikke, sier Eva Strætkvern.

Søstrene er i gang med planlegging av 30-årsjubileet, men er ikke helt i mål med alt.

- Det blir nok en form for mannekengoppvisning, vi hadde det her i butikken i høst og da var det fullt hus! Vi fyller 30 år den 2. mai som er på en torsdag, så det er mulig det blir «fest 3 dager til ende» - fra torsdag til og med lørdag, smiler Eva Strækvern og Karin Bakken i Våler blomsterforretning.