En av de viktigste arbeidsoppgavene til Solør Næringshage, er å skape arenaer der næringsdrivende kan treffes og snakke sammen. 

- Torsdag kveld klokka 19.00 til rundt klokka 21.00 inviterer vi til Næringspub på Doğan's Sportsbar på Flisa, og det er et utrolig kult lokale å invitere til! Målsettingen er at næringslivet skal møtes, både nye og godt etablerte bedrifter. Det er gjennom samsnakking og samhandling vi kan skape enda mer, forteller Anette Strand Sletmoen. 

- blir en artig opplevelse

Det er et tettprogrammet program som er satt opp for kvelden. 

- Ja, men vi har litt slingringsmonn på tidene - så får vi se hvor mange som dukker opp. Innovasjon Norge kommer i alle fall, de har kanskje noen penger som er mulig å få ut? Det blir litt om etablereropplæringen i Hedmark,  som er et utrolig viktig tilbud til de som er i en etablererfase. I tillegg kommer Tom Wangerud fra Grue, han har med seg bandet RUST, og det blir et musikalsk kåseri om trivsel og samarbeidsglede. Det tror jeg blir en artig opplevelse! smiler Strand Sletmoen. 

Arrangementet er gratis, men næringshagen ønsker at folk melder seg på likevel. 

- Det blir servering av litt mat og drikke, så det er kjekt å vite omtrent hvor mange som kommer. Bare gå inn på vår hjemmeside: www.solornh.no og meld deg på. Det er som sagt gratis og bare å komme, oppfordrer Strand Sletmoen. 

- samarbeid gir næring

Næringspuben er åpen for alle, men det er de næringsdrivende som er målgruppa. 

- Det er næringslivet som er målgruppa. Skal vi videreutvikle oss her i Solør, er det utrolig viktig at vi jobber sammen! Jeg er helt sikker på at samarbeid gir næring til Solør, smiler Strand Sletmoen. 

Bernt Hjelmervik i AButvikling skal informere om etablereropplæringen i Hedmark. 

-  I tillegg til at Tom Wangerud kommer, så blir jo «hovedattraksjonen» at jeg skal fortelle om etablererkurset! Vi har ansvaret i Hedmark og kjører nå etablererkurs for 5. året på rad. Vi starter kurs på Kongsvinger som starter nå i oktober, det går over 6 kvelder og er åpent for alle som vurderer å starte egen bedrift. Det er bra trøkk med påmeldinger og vi har allerede 15 påmeldte - men det er plass til 15 til. For de som er interesserte, anbefaler vi at de melder seg på så tidlig som mulig - det kan du gjøre her: https://etablere.abutvikling.no/ oppfordrer Hjelmervik. 

Etablereropplæring for innvandrere er allerede godt i gang. 

- Ja, der ble det fullt med 15 deltagere! Vi har allerede hatt én samling og er godt i gang. Det er med deltagere fra stort sett Solør, men også et par fra Kongsvinger. Vi håper jo at noen av disse også blir med på de ordinære etablererkursene senere, sier Hjelmervik. 

Program for Næringspub:

Klokka 19.00 Velkommen v/ Solør Næringshage

Klokka 19.10 Støtte å få - tilskuddsordninger fra Innovasjon Norge v/IN

Klokka 19.30 Starthjelp for gründere v/ AButvikling

Klokka 19.45 Pause

Ca klokka 20.00 Musikalsk kåseri om trivsel og samarbeidsglede, v/ gründer Tom Wangerud og RUST

Avslutning av program ca. kl. 21.00, men det er lov å mingle videre! 

Program og påmelding her: https://www.solornh.no/no/forsiden/arrangementer-kurs/naringspub-i-solor-