• PRAKTISKE BOLIGER: Totalt ti boliger planlegges reist på Kroken Hageby. Dette blir moderne, lettstelte og miljøvennlige boliger som er rimelige i drift. Første bolig vil være innflytningsklar til jul.

Det er mer enn ti år siden Erik Dobloug ønsket å bygge boliger på Kroken-jordet sist. Den gang var ikke interessen stor nokk.  Nå er situasjonen en annen mener Dobloug.

- Mange som bor i sentrale strøk ser nå på muligheten til å flytte hjem igjen til Våler, og Våler er en flott kommune å bli gammel i. Nå bygger vi en hageby. Her skal vi sette opp en hagestue, som blir brukt i sommerhalvåret. Her kan beboerne samles for en kaffekopp, diskutere aviser og ha det hyggelig, sier Dobloug. 

De ti boligene vil bli identiske, og være på 110 kvadratmeter. De har sørvendt hage, varmekabler i alle rom og er praktiske og rimelige å bo i.

Lokal utbygger

I april ble det kjent at utbyggeren av hagebyen ble Kompass Bygg AS på Flisa.

De har nettopp fullført et vellykket prosjekt med Blomsterparken på Flisa. 

I planleggingen og byggingen er det stort fokus på å holde løpende driftskostnader for huseierne nede, og også miljøaspektet i det hele.

- Miljømessig er det meget interessante og gode hus. Det er brukt materialer hele vegen for å imøtekomme alle de krav en forventer av et moderne bygg, sier Dobloug.

Boligene leveres komplett med hvitevarer, høy kvalitet på materialene og det er nærmest bare sofa, seng og TV som mangler.

Nesten fire millioner

Prisen for boligene på Kroken Hageby er satt til 3.850.000 kroner.

- Prisen er langt unna Elverum-priser, og et hav unna Oslo-prisene. Jeg vet om folk som har tenkt å flytte hjemover, og selger de boligen sin i Oslo vil de sitte igjen med et pent overskudd etter å ha kjøpt seg bolig i Kroken Hageby, sier Dobloug.

- Når visningshuset er solgt starter vi byggingen av neste hus. Slik fortsette vi til alle 10 husene på Kroken Hageby er bygget, sier Dobloug, som ser frem til at spaden settes i jorda nå i august.