• ÅPNER HER: På hjørnet av bygget til Atico åpner utsalget til SolungMat & The Cakemakers snart. Prøvebakingen er imidlertid allerede i gang.
  • NYE MASKINER: Bakeriet har både brukte og nye maskiner. Her forbereder Ivar Bakke og Silje Simonsen en deig.

Når det nye utsalget av bakevarer på Sundmoen åpner er ikke endelig bestemt, men trolig er det ikke mange ukene til alle brikker er på plass og publikum ønskes velkommen.

- Vi er i gang med bakingen, og i utsalget til SolungMat er det bakevarer å få kjøpt. Men foreløpig er det litt varierende fra dag til dag, og de som skal ha bakevarer anbefales å bestille dette inntil det nye utsalget er klart, sier Ivar Bakke.

Prøver nye ovner

Den siste tiden har han og de andre i bakeriet jobbet med prøvebaking. Det for å stille inn de nye ovnene slik at bakevarene blir perfekt den dagen de åpner utsalget.

- Dette er et drømmebakeri for meg. Vi har plukket ut de maskinene som er best og fungerer best. Rommet med bakeri er på rundt 60 kvadratmeter og inneholder blant annet kjøleskap, fryseskap, en stor bakebenk og en kjevlemaskin som faktisk er fra 1960-tallet. Vi har pusset opp den for å spare litt penger, sier Bakke.

Steikeovnene er i topp klasse, og den ene er en såkalt tralleovn som er perfekt til butterdeig.

- Tralleovnen gir mer løft i deigen, og gjør at for eksempel wienerbrødene blir spesielt gode, smiler Bakke.

Skolebrød på gang

Mange har savnet de gode skolebrødene til Bakke, og bakingen av disse er allerede i gang. Er du riktig heldig kan du finne dem i utsalget til SolungMat allerede, men vil du sikre deg å få tak i godsakene kan det være smart å ringe først - foreløpig.

- Det nye utsalget begynner å se veldig bra ut. Gulv og vegger er klart, men vi mangler en kjøledisk og litt kjøkkeninnredning før vi kan åpne. Men det jobbes på spreng, og vi åpner så fort alt er klart, forteller bakeren.

Selv trives han i den nye jobben. Fra å være baker mer eller mindre alene har han nå et helt nettverk rundt seg hos SolungMat og Atico.

- Helt suverent! Jeg er jo vant til å stå alene i en krok. Her treffer jeg folk hele tiden, og jeg skal være med på å veilede folk som er her på blant annet arbeidstrening. Folkene her på Atico står i kø for å være med i bakeriet, og dette blir veldig bra, sier Bakke.

Og for de som skulle lure: Ivar fortsetter med å lage kakene han er kjent for. Det ligger også litt i navnet SolungMat & The Cakemakers.

- Både modellerte og standardkaker skal vi lage. Det er bare å bestille gjennom SolungMat & The Cakemakers. Jeg liker å utfolde meg kunstnerisk, og kreativiteten får utløp i disse kakene. Men klart det er litt tidkrevende også. Da er det fint å ha flere folk og spille på her i bakeriet, smiler Bakke.