For i dag starter utbetalingen av skattepengene. Om du har fått igjen og ikke er skyldig på skatten da.

- Første mulige dato for utbetaling dersom du har penger til gode er 22. juni, opplyser pressesjef i Skatteetaten, Merete Bergeland Jebsen, til Aftenposten.

Det kom inn 3,9 prosent flere kroner i skatteinnbetalinger i Solør i løpet av de fem første månedene i år, sammenliknet med samme periode i fjor. I perioden ble det betalt inn 1786 millioner kroner i skatt i Solør. Den samlede skatteinngangen i hele landet var på 397 milliarder kroner i perioden. Noe som er 3 prosent mindre enn i fjor.

Ikke alle får nå

Bergeland Jebsen sier til Aftenposten at det er vanskelig å gi noen eksakt dato for når skatteoppgjøret skal være ferdig for alle.

- Det kan for eksempel være manglende opplysninger i selvangivelsen, og skattyter kan være tatt ut til kontroll. Generelt er det slik at jo mer komplisert en selvangivelse er, jo lengre er behandlingstiden, sier hun til avisa.

Har du til gode på skatten vil du få en SMS og e-post når skatteoppgjøret er klart. Så da er det bare å vente på den hyggelige beskjeden fra Skatteetaten.

Får du ikke utbetalt skattepenger den 22. juni, må du vente helt til 3. august som er andre utbetalingsdag. Skatteetaten skriver på sine nettsider at de aller fleste varsles elektronisk om skatteoppgjøret sitt nå i siste halvdel av juni. Da ligger melding om oppgjøret klar i Altinn. Neste mulighet er 3. august, og deretter blir det løpende oppgjør frem til 12. oktober.