I operaen «Kommentarfeltet» møter vi Tim Arthur, som sitter i kjelleren sin. Han kaller seg "Thai-Prinsen" på nett, og skriver om hvor mye deiligere thaidamer er enn norske damer.

Han er en ivrig følger av bloggen til Sprudlemamma, som blogger om sunne oppskrifter og perfekte barn. Sprudlemamma er gift med Biologen Tor, som legger ut innlegg om hvordan man skal verne om norsk natur.

Ufrivillig blir bloggen hans et arnested for debattanter med nazisympatier, deriblant nettrollet Hege Mari, som elsker å skrive negative kommentarer til de nevnte bloggerne og sette i gang hissige debatter.

Nå kan du oppleve kammeroperaen «Kommentarfeltet» på Flisa lørdag 9. november i Rådhuskinoen.

En suksess

Samtidsoperaen «Kommentarfeltet» tar for seg – nettopp kommentarfeltene – på sosiale medier, og har vært en suksess siden urpremieren på Trøndelag Teater i 2015. Den bygger på virkelige uttalelser fra nettaviser, blogger og sosiale medier, og teksten er hentet fra faktiske kommentarfelt. 

– Forestillingen skaper alltid stort engasjement blant publikum - det virker som om dette er et tema vi har behov for å bearbeide. Sammen. Ansikt til ansikt og ikke på nett. Konserten er for publikum i alle aldre, står det i pressemeldingen.

Etter forestillingen i Rådhuskinoen, inviterer «Musikkens Venner Åsnes Klassisk» til tapas og videre diskusjoner hos naboen rett over gata, Negarden 1897

«Musikkens Venner Åsnes Klassisk» er en frivillig organisasjon hvor drivkraften er å formidle klassisk musikk til folk i alle aldre i vårt lokalmiljø i Solør-kommunene. De inviterer til en rekke konserter framover.