• TRYLLESHOW: Chriss Chrissell vil skape magi for store og små.

Julegateåpning er fra klokka 16:00 på Rådhusplassen. Årets åpningstale er ved Åsnes kommunes varaordfører Kristian Botten Pedersen. Arrangementansvarlig Odd Erland Dahlen håper på deilig førjulsstemning. 

- Åpningen er tradisjonsrik, og jeg håper mange kommer innom, sier Dahlen. 

Det vil bli servert varm drikke og pepperkaker og bli julesanger og gang rundt grana. Det vil også være mulig å få gratis hesteskyss med Hest & Kusk. 

- I tillegg til at nissen kommer med pakka til barna, vil det være et spennende trylleshow av tryllekunstner Chriss Chrissell, forteller Dahlen. 

Tidligere på dagen klokka 13:00 vil tryllekunstneren holde et show inne på Flisa Stormarked. Dette er et annet show enn det som blir under åpningen senere. Både små og store nisser vil være tilstede den dagen, og smånissene er elever fra Solør Montesorri. Disse bidrar også under åpningen. 

- Flere av Handelssenteret Flisa sine butikker har gode Black Weekend-tilbud, både torsdag, fredag og lørdag med utvidede åpningstider, forteller Dahlen.

Arrangør av julegateåpningen er Handelssenteret Flisa, og leder Bjørn-Martin Brandett kan fortelle om at julegategirlanderne i Kaffegata har vært inne til reperasjon. 

- I år skal alt være i orden, forsikrer Brandett, og satser på at den vil lyse hele jula lang.