• BJØRGS BAGUETTER: Varme baguetter er noe av det Bjørg Olastuen i butikken selger aller mest av.
  • STOR TRAFIKK: Brødrene Smedstuen i Våler sentrum merker god trafikk også i vintersesongen.

I løpet av november får både tilreisende og innbyggere i Våler bedre bilvaskmuligheter. Brødrene Smedstuen, Shell i Våler, styrker nå vasketilbudet sitt med ny innendørs vaskehall. Her er det selvvask av bilen som gjelder. Det nye anlegget kommer i tillegg til automatvasken som allerede finnes. 

- Vi kommer nå med et bra alternativ til folk som ikke vil vaske bilen sin med maskin. Vi har hatt en del utfordringer ved at noen vil vaske for hånd, mens andre vil vaske med maskin. Det får vi en slutt på nå, forteller daglig leder,  Jan Smedstuen. 

Familiebedriften investerer nærmere 300.000 kroner i den nye vaskehallen, som huset Hedmark Rehabservice tidligere. Sistnevnte trengte større plass og har flyttet inn i nye lokaler bare noen meter unna. Smedstuen tror det nye tilbudet vil bli tatt godt imot

- Vi har mye maskinvask her allerede. Med tanke på at vi er eneste vaskeanlegg mellom Flisa og Elverum så bør det være et marked. Den nye vaskehallen har to fullt utstyrte plasser. Plassene er utstyrt med både støvsuger, skumvask, høytrykkspyler og alt som hører med, sier han.

Oppvarmet lokaler 

Hallen som huser selvvaskanlegget vil være oppvarmet til enhver tid slik at man kan vaske bilen i behagelige omgivelser også om vinteren. 

- Her kan folk stå inne i varmen og vaske bilen sin. Det blir lunere og bedre å drive der inne. Det blir samme åpningstider som bensinstasjoner for øvrig, smiler Smedstuen. 

Bilvask er kun en av mange tilbud hos Shell Smedstuen. Inne på stasjonen selges det gatekjøkkenmat som aldri før, og på verkstedet er det travle dager for å ta unna dekksesongen. 

- Det er mer stille på vinteren enn på sommeren her, som på andre bensinstasjoner, men vi har alltid mer enn nok å drive med, sier Smedstuen.

Tradisjoner hos Shell Våler

Inne i selve butikken går det mest av hamburgermenyer og ikke minst de velkjente baguettene som bensinstasjonen i Våler har servert i en årrekke.  

Bensinstasjonen har for tiden i alt åtte faste ansatte i full stilling, i tillegg har man fem ansatte på deltid. 

- Vi synes det er viktig at ungdommen i bygda skal få mulighet til å komme seg ut i jobb og tjene sine egne penger. Derfor har vi en god del deltidsstillinger som passer godt for skoleungdom. Vi har mange flinke medarbeidere, understreker Smedstuen. 

Litt lenger sørover forsetter utbyggingen hos Mobakk Bil og Service. Også her vil det etter hvert komme på plass et nytt vaskeanlegg.