Bruken av kontanter går nedover og stadig flere banktjenester blir selvbetjent for å ta del i den digitale utviklingen. Hos Sparebanken Hedmark i Våler, er man fortsatt opptatt av å yte personlig service, i tillegg til å tilrettelegge for bruk av digitale tjenester. Nylig fikk banken montert ny minibank. 

BÅDE INN OG UT

- Vi har flyttet minibanken inn i varmen. Den nye minibanken er både inn og uttaksautomat. Det betyr at man både kan sette inn og ta ut penger, forklarer banksjef, Iver Helstad. 

I tillegg har det nå blitt mulig å ta ut euro i minibanken i Våler. 

- Euro er nytt i Våler-sammenheng. Vi opplever at kundene våre reiser stadig mer, og i en del EU-land er ikke kortbruken like utbredt som her hjemme. Derfor er det fint å kunne tilby euro til kundene våre, sier han. 

Den nye minibanken er døgnåpen og har så langt blitt tatt godt imot hos befolkningen i Våler. 

GIR OPPLÆRING

- Vi opplever at folk føler seg tryggere nå som minibanken er innendørs. Utfordringen er eldre som ikke har kort, men vi prøver å hjelpe dem så godt vi kan. Hvis noen ikke vet hvordan de bruker minibanken er det bare å si fra, så skal vi gi opplæring til alle som vil, smiler han.

Lokalkontoret i Våler lever i beste velgående og opplever god vekst.

- Vi er blant de mindre kontorene som vokser mest. Fjernkundene bruker oss flittig, og det gjør de lokale også, mener Helstad.