Er du en god historieforteller? Ønsker du å være med på å bygge moderne og salgbare guideturer i Solør? Da bør du ikke gå glipp av tidenes satsing innen reiseliv. Klosser Innovasjon og Visit Kongsvingerregionen arrangerer guidekurs fra 25. februar.

- For å bli en god guide bør du nok ha en interesse for et eller annet, og om du samtidig er litt utadvent og en god historieforteller er mye gjort. Men tanken med kurset er jo å hjelpe til med å utvikle slike egenskaper, sier Christian Bråtebekken i Visit Kongsvingerregionen.

Kurset legges opp som en seminarrekke over åtte samlinger, og det er kun plass til 20 deltakere. De kan være både unge og gamle, og drive virksomhet fra før eller ikke.

- Regionen har veldig mye å by på for turister. Vi har alt for få reiselivsbedrifter, og tanken med dette kurset er å få litt fart på reiselivet. Det er ikke snakk om noe tradisjonelt kurs med sertifisering, men rett og slett en kompetanseheving som gjør at folk kan selge produktet sitt, sier Bråtebekken.

Vil bruke penger

Tidligere var det gjerne slik at regionen fikk besøk av mange fotturister som ikke hadde planer om å legge igjen penger. Dette har forandret seg, og turistene som kommer vil gjerne bruke penger på opplevelser og produkter.

Guidede turer kan absolutt være salgbart både til utenlandske turister og nordmenn.

- Vi trenger flere overnattingsplasser, matsteder, kanoutleie, kajakkutleie og slike ting. Behovet er stort, men å få til flere guidede turer i regionen er en rask måte å komme i gang med inntektsbringende turisme på, sier Bråtebekken.

De som er interesserte i kurset kan lese seg opp på hjemmesidene til Klosser Innovasjon.