RenoNorden opplyser i en børsmelding at det slår seg selv konkurs med umiddelbar virkning. 

Selskapet har i over et år hatt økonomiske utfordringer, og i august ble det klart at de økonomiske problemene var akutte. Selskapet varslet om nye mulige tap, ulønnsomme kontrakter og et akutt gjeldsproblem. 

Selskapets långivere, DNB og Den Danske Bank, har nå gjort det klart at de ikke vil låne selskapet mer penger. Dermed er konkursen et faktum.

Ifølge RenoNorden har de kontrakt med 150 norske kommuner, som kan bli stående uten søppeltømming. Deriblant altså alle de 3 Solør-kommunene. 

- Åsnes, Våler og Grue kommuner kan fra onsdag 20. september bli stående uten transportør for innsamling av husholdningsavfall. Solør Renovasjon har iverksatt handlingsplan og jobber med ny kontrakt for innsamling av avfall. Vi håper samtidig at det vil komme en nærmere avklaring fra bobestyrer i løpet av dagen, da det har kommet signaler om at de vil stå for driften ut september, forteller Terje Berntsen, daglig leder i Solør Renovasjon. 

- mulig stans i søppelhenting fra onsdag

Det kan altså bli en mulig stans i innsamlingen av søppel i Solør-kommunen fra onsdag. 

- Solør Renovasjon mener at dette kan bety en kortvarig stans i innsamling av avfall, og i mellomtiden ber vi om at alle fokuserer på kildesortering og gjør så godt man kan inntil ny transportør er på plass. Solør Renovasjon oppfordrer alle til å bruke gjenvinningsstasjonene, sier Berntsen.

Solør Renovasjons næringskunder vil i mindre grad bli berørt og vil bli kontaktet direkte.

- Solør Renovasjon beklager på det sterkeste det inntrufne og gjør det vi kan for å løse situasjonen på en snarlig og effektiv måte. Oppdatert informasjon rundt saken vil bli lagt ut på våre nettsider www.solorrenovasjon.no og på vår Facebook-side. Du kan også nå oss på telefonnummer 62955090, sier Terje Berntsen, i Solør Renovasjon.