• NEGD: Lokallagsleder Magnus Mo Opsahl er fornøyd med utviklingen i Grue BU.

Tradisjonelt har Norges Bygdeungdomslag (NBU) stått sterkest i fylket rundt Mjøsa, men nå er det solungene som strømmer til NBU. Ved utgangen av desember hadde Grue Bygdeungdomslag 171 medlemmer, og det gjør at lokallaget er størst i fylket.

- Vi er veldig fornøyde med det. Vi skal opp og frem, og lage mer liv i bygdene våre. At vi økte med nesten 40 medlemmer på én måned er veldig bra. Det ble et bra julebord, smiler Magnus Mo Opsahl.

Han er leder i lokallaget i Grue, og forteller at lokallaget er det eneste i fylket sør for Elverum. Det gjør også at det har et stort potensiale.

- De fleste medlemmene våre kommer fra Grue, men vi har også mange medlemmer fra Våler i nord til Eidskog i sør. Nylig meldte jeg inn nesten 10 fra Austmarka, sier Mo Opsahl.

Kan bli størst i Norge

Med et så stort nedslagsfelt tror lokallagslederen på ytterligere vekst. Det største lokallaget i Norge er Gausdal. De hadde 392 medlemmer ved utgangen av fjoråret.

- Vi har vel ikke satt noe offisielt mål om at vi skal bli større en Gausdal, men jeg mener det er fullt mulig. Jeg håper at Grue kan bli størst i landet, sier Mo Opsahl.

Norges Bygdeungdomslag jobber aktivt for å lage liv på bygdene. Lokallaget i Grue er definitivt med på den, og har mange arrangement i løpet av året. Neste helg skal egentlig den tradisjonsrike akedagen på Tjura avholdes, men foreløpig er det litt lite snø.

- Om den bli noe av må vi vurdere litt nærmere. Men ellers har vi mange spennende ting på gang. For eksempel leirdueskyting i mars, og ikke minst fylkesstevnet i juni, sier Mo Opsahl.

Fra 9. til 11. juni er nemlig Grue Bygdeungdomslag vertskap for fylkesstevnet for første gang. Det vil si at ungdom fra hele Hedmark kommer til Grue denne helga for å tevle og ha det sosialt. iSolør.no kommer tilbake med mer om fylkesstevnet når dette er spikret.

Fakta

Fylkets største lokallag i NBU:

  • Grue (171 medlemmer)
  • Nes (159 medlemmer)
  • Brøttum (149 medlemmer)
  • Romedal/Stange (107 medlemmer)