• GODT BILHOLD: Daglig leder Per Arne Vestmo opplever at de aller fleste i Solør tar godt vare på bilene sine.

Det er ingen hemmelighet at kulde og salt sliter på bilparken. Derfor kan det være lurt med en skikkelig vårsjekk av bilen. Hos Trio Bilservice på Kirkenær blir det travelt så fort snøen smelter. 

- Selv om høsten er den helt klart verste tiden, er det travelt nok om våren også. Det er stort sett de med piggdekk som er først ute med å bytte dekk. De andre kommer like etterpå, forklarer daglig leder Per Arne Vestmo. 

REAL VÅRSJEKK

Sammen med verksmester Roy Tangen, anbefaler han alle bileiere å ta en real vårsjekk, enten på verksted eller hjemme. 

- Når snøen forsvinner begynner folk å tenke på bilen. I forbindelse med dekkskift er det lurt å ta en skikkelig vårsjekk, sier Tangen. 

SolørMagasinet har undersøkt hva du som bileier bør fokusere på om våren. 

- Det er først og fremst viktig å se over bremsene. Saltet setter seg fast i klossene og da går det ut over både klosser og skiver. Vi har en sjekkliste hvor vi går over viftereimer, lys og andre ting, men det er bremser og karosseri utvendig, som får mest juling om vinteren, sier han. 

Ofte kan skadene på bremsene ikke bli merkbare før utpå høsten, derfor er det viktig å sjekke grundig. I tillegg bør man også ta en sjekk av støtdemperne

MERKES TIL HØSTEN

- Du merker som regel ikke på våren at bremsene er skadet av saltet. Dette merkes ofte først til høsten når saltet har fått tid til å jobbe litt, i følge Tangen. 

Tangen og Vestmo råder folk til å vaske bilen ofte gjennom vinteren for å begrense skadene. 

- Det er viktig å vaske og polere bilen på vinterstid. Saltet setter seg utrolig godt i lakken. Sjøl om det er lakk og rustgarantier på nye biler, så går slike skader stort sett utenom, advarer Vestmo

De synes generelt at folk i Solør er flinke til å ta vare på bilene sine. 

- Folk er ikke dårligere til å ta vare på bilene sine i Solør enn andre steder. Det står i de fleste servicehefter at bilene bør ha service hvert år. Dette er viktig å følge opp, mener Vestmo.