• FYSAK-KASSE: Kasser er foreløpig plassert her ved gapahuken ved Bastuknappen og på Vestmarka i Hof.

Toppturer er kanskje mest vanlig på sommeren, men nå er det også klart for toppturer på vinterstid. 

- samme konsept som på sommeren

Gunvor Husberg Aaslie som er FYSAK-ansvarlig i Åsnes kommune, ser fram til at det endelig er klart. 

- Vi har nå satt opp FYSAK-kasser på Vestmarka i Hof og Basknappen i Gjesåsen. Vi håper også å få satt opp tilsvarende kasser på Brattåsen i Hof og på Myrmoen på Flisa i nærmeste framtid. Tanken bak er at vi skal prøve å få folk ut på samme måte som toppturer om sommeren, men nå blir det altså på ski. Vi kaller det FYSAK-ski og det er samme konsept som på sommerstid. Det blir de samme kassene og det blir lagt ut bøker hvor du kan skrive navnet ditt. Forskjellen nå er at vi ikke skal bruke klippekort, du skal kun skrive deg opp i boka. Det er ikke helt klart med premier foreløpig, men det blir en trekning etter at skisesongen er ferdig, sier Husberg Aaslie. 

Tanken om toppturer på vinterstid er ikke ny, men dårlig vintervær har sørget for at 2018 blir første gangen det gjennomføres. 

- Nå har vi endelig fått såpass med snø som ser ut til å bli liggende en stund, og det er fine forhold med fine løyper både på Vestmarka og på Basknappen. Vi starter altså med disse toppene, og så håper vi at det blir flere kasser andre steder etter hvert, sier Husberg Aaslie. 

- kanskje folk kommer seg lettere ut

Konseptet med toppturer på sommeren ble etter hvert en kjempesuksess, så spørs det hvordan folk tar i mot det samme opplegget på vinterstid. 

- I sommer hadde vi godt over 20.000 registrerte toppturer! Om det blir like mange nå i vinter er vanskelig å si, det er jo første gangen vi prøver dette. Jeg har stor tro på konseptet, og kanskje kommer folk seg lettere ut når det er ei bok du kan skrive navnet ditt i? Jeg håper det hjelper så folk kommer seg ut! Nå er det bare å håpe at snøen blir liggende lenge, smiler Husberg Aaslie. 

Løypebeskrivelser vil etter hvert legges ut på hjemmesiden til Åsnes kommune, på lik linje med toppturene på sommeren. 

Inntil det skjer, følger veibeskrivelsen til gapahuken ved Basknappen her: 

GAPAHUK BASKNAPPEN

Fra rundkjøringa på Flisa - kjør 6,3 km østover- følg Kaptein Dreyersveg. Sving inn på Østre Gjesåsveg og følg denne veien 6 km til skliting Søgårdshaugen til høyre. Følg grusvei 1. km, til Glorvigsaga. Parker her på området.

Det er 1,7 km fra Saga til Atalsdammen, får veikryss på andre siden av brua. Til vest er det 3,1 km til gapahuken og til øst er det 2,2 km til gapahuken.