– Mange sier til meg at de savner en møbelbutikk her i distriktet. Nå gir vi dem muligheten til å få kjøpe møbler lokalt igjen. Jeg tror dette blir veldig bra og det kommer til å bli en veldig fin butikk, sier Morten Helset.

I dag er det store lokalet helt tomt, men snart skal det fylles opp av møbler i lange baner i den gamle Bunnpris-butikken på Flisa.

Nettopp her han hadde pop up-butikk tidligere i sommer under Solør Mart'n.

– Responsen og salget var så bra. Dette er et marked vi har lyst til å satse i, sier han, som i dag er eier av to butikker på Hamar - en i Meierigården og en nylig åpnet pop up-butikk på Maxi Storsenter.

Butikken på Flisa blir i typisk Helset-ånd, forteller han.

– Vi er jo en frittstående forretning med null tilknytning til store kjeder. Vi ligner ikke på noen andre, og vi skal ligne på oss selv. Det får vi gode tilbakemeldinger på fra kundene våre - at vi har godt utvalg av unike møbler.

NY INNBYGGER AKA «INNFLÆTTAR»

Og bak disken skal Steinar Bårdseth stå. Han kommer fra Vestfold, og flytter trolig til Åsnes, ifølge ham selv. Allerede har han lært seg å si «Flisa» med riktig trykk.

– Det er mye å sette seg inn i. Jeg har begynt å lese lokalavisene og skal begynne å høre på lokalradioen. Jeg har mye å lære, men jeg gleder meg, sier den nye daglige lederen og solungen med et stort smil.

Trolig blir det åpning av Helset Møbler torsdag 17. oktober.

– Det blir veldig mange gode tilbud, og vi satser på fullt hus og stormende jubel, avslutter Morten Helset.