Ønsker du å starte bedrift? Har du allerede drevet en stund og trenger påfyll? Har du en idé du gjerne skulle testet ut? Trenger du et nettverk og noen å diskutere med? Da kan et etablererkurs være smart og nå starter det altså kurs på Flisa onsdag 13. mars. 

- Vi er litt usikre på om det har vært etablererkurs på Flisa tidligere, men det har i alle fall ikke vært det så lenge jeg har vært i Solør Næringshage. Disse etablererkursene har jo vært arrangert gjennom en god del år, og jeg var selv med på kurs i 2004. Det er ingen tvil om at kursene har en lang historie, men nå har vi altså fått til å arrangere kurs på Flisa. Dette med god tilgjengelighet for deltagerne er viktig. Det er jo ikke langt til Kongsvinger eller Elverum, men at vi nå har kurs på Flisa kan bety en forskjell for mange likevel. Jeg er veldig glad for at vi har fått kurs til Flisa og at det allerede er mange påmeldte, smiler Anette Strand Sletmoen i Solør Næringshage. 

Påfyll av kompetanse

Kurset gir nyttig kunnskap innen blant annet markedsføring og økonomi. 

- Jeg håper mange vurderer å gå på etablererkurset, her får du mye kompetanse og det er bare en liten egenandel for å delta. Dette er et kurs både for de som vurderer å starte en ny bedrift, men også for de som allerede har en virksomhet. Her kan man få mange gode innspill både faglig og ikke minst nettverksmessig, sier Strand Sletmoen. 

Etablererkurset går over 6 onsdagskvelder i lokalene til Solør Næringshage. 

-  Første kurskveld er onsdag 13. mars og deretter 27. mars, 3. april, 10. april, 24. april og 8. mai, alle kvelder fra klokka 17.30 til 21.00. I tillegg til selve kurset får man også muligheten til 5 timer egen veiledning med kursholder, her kan du ta opp eventuelle problemstillinger for din bedrift. Alle deltagere og kursholdere har forresten taushetsplikt, forteller Bernt Hjelmervik i AButvikling. 

Det er ikke til å komme bort fra at økonomi og markedsføring er viktig.

- Det gjelder jo uansett hvilken bransje man er i eller vurdere å starte i. Den siste kurskvelden kan også alle deltagerne få presentere forretningsmodellen sin for et panel og få tilbakemeldinger. Det er jo viktig når man skal drive en bedrift at du kan fortelle om den, om det er til kunder, leverandører eller andre samarbeidspartnere. Denne presentasjonen kan da gi deg konstruktive tilbakemeldinger og trening på akkurat det, sier Hjelmervik. 

Fortsatt plass til flere    

Det er 12 påmeldte allerede, og det er like mange som det er påmeldt både i Elverum og Kongsvinger. 

- Vi har i utgangspunktet plass til 30 deltagere, og håper at vi får med enda noen flere enn de 12 som allerede har meldt seg på. De påmeldte er i alderen 27 til 66 år, begge kjønn er representert og de kommer fra alle 3 Solørkommunene. Alle er velkomne uansett, uavhengig av bransje eller ambisjonsnivå. Like viktig som kompetansen du skaffer deg på kurset, er at du også får et nettverk. Vi ser ofte at flere kursdeltagere inngår en form for samarbeid i etterkant av kurset, sier Hjelmervik. 

Lokale kursholdere

Første kurskveld er gratis, egenandelen er på 1.100 kroner. 

- Du får altså 6 kurskvelder og muligheten til 5 personlige veiledningstimer, så vi mener du får mye for pengene!  Det er jo enkelte som i løpet av kurset finner ut at ideen sin kanskje ikke var så smart likevel, og det er jo litt av meningen med kurset det også. Det kommer ikke av seg selv å starte egen bedrift, det krever både arbeidsinnsats, motivasjon og økonomi. Det er forresten bare lokale kursholdere, Kjersti Rinde Omsted, Rolf Findsrud og Frank Rognstad blant annet, sier Hjelmervik. 

Det er mulig å melde seg på helt fram til første kurskveld. 

- Alle som deltar minimum 4 av 6 kurskvelder får kursbevis. Målet for kurset er å utarbeide forretningsmodell for egen bedrift. Kursholderne er selv gründere og har god erfaring i å utvikle egne bedrifter. Påmelding kan du gjøre på http://etablere.abutvikling.no/no/kurs  Lurer du på noe, så ta kontakt med næringsutvikler i din kommune eller meg på epost: bernt@abutvikling.no avslutter Hjelmervik. 

En spørreundersøkelse som Hedmark Fylkeskommune har gjort blant tidligere deltagere, viser at 97,3 prosent anbefaler andre om å delta på kurset. Drøye 54 prosent endret på planene sin etter gjennomført kurs, omtrent halvparten av deltagerne var i aldersgruppen 40-65 år og omtrent 60 prosent av deltagerne var kvinner.